3. 10. 2023

V sredo se 1. ŽRL nadaljuje v Velenju in Litiji

To sredo bosta v prvoligaški konkurenci na sporedu tekmi Velenja in Krima Mercatorja ter Litije in Mlinotesta Ajdovščine.

Po tem, ko je bila med vikendom na sporedu samo ena tekma drugega kroga 1. ženske rokometne lige, na kateri so Celjanke slavile zmago nad Ptujčankami, se v soboto obetata še dva dvoboja. Velenjčanke bodo gostile Krimovke, Ajdovke pa bodo gostovale v Litiji. Že v četrtek se bosta med seboj pomerili obe gostujoči ekipi sredinih tekem, na obračunu 3. kroga bodo Litijanke gostovale v Stožicah.

1.A DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA - ŽENSKE, 2. KROG

Sreda, 4. septembra, ob 19.00:
ŽRD LITIJA - ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

IZJAVA PRED TEKMO

Manca Kogovšek, rokometašica ŽRD Litija:
"Po dveh tekmah evropskega pokala misli preusmerjamo nazaj v državno prvenstvo. V sredo k nam prihajajo igralke Mlinotesta iz Ajdovščine. Zavedamo se, da je to tekmec, ki spada v vrh slovenske lige. Gre za kvalitetno ekipo z dobrimi posameznicami na vseh položajih. V tekmo odhajamo motivirane, z željo, da se kar najbolje zoperstavimo Ajdovkam. Ob tej priliki vabim vse navijače rokometa na ogled tekme."

Ob 19.30:
ŽRK VELENJE - RK KRIM MERCATOR

IZJAVA PRED TEKMO

Petra Tomić, rokometašica ŽRK Velenje:
"Pred nami je tekma proti ekipi, ki spada med najelitnejše evropske klube. V tekmo vstopamo neobremenjene in sproščene, na ta način nabiramo izkušnje in se učimo. Želim si, da na igrišču pokažemo borbo in željo."

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Ekipa Velenja zelo dobro trenira, njihov trenažni proces je dober. Vedno se veselimo tekme z njimi saj so dragocene tako za njih kot tudi za nas."

3. KROG

Četrtek, 5. septembra, ob 18.00:
RK KRIM MERCATOR - ŽRD LITIJA

IZJAVI PRED TEKMO

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Litija je po dobro odigranih evropskih tekmah še bolj izkušena in bo v prvenstvu še bolj konkurenčna. Tekme se zato veselimo. Vemo, da dobro delajo z mladimi igralkami, zato je vsaka tekma z dobro mlado ekipo dobrodošla."

Jelena Gavrilovič, rokometašica ŽRD Litija:
"V četrtek se odpravljamo v Ljubljano, na prvo gostujočo tekmo v letošnji sezoni. V Stožicah nas čaka tekma proti ekipi Krim Mercator, ekipi serijskih državnih in pokalnih prvakinj. Na tekmo gremo sproščene, z željo, da prikažemo borbeno igro in lep rokomet."