5. 10. 2023

Dolenjski derbi tekma petega kroga Lige NLB

V petem krogu se dvoboji Lige NLB začenjajo že v četrtek, naziv tekme kroga pa je pripadel dolenjskem derbiju.

Prvi bodo na parket stopili rokometaši Gorenja Velenja in Rika Ribnice, ki bodo na delu že v četrtek. Celjani in Koprčani bodo meče prekrižali v petek, prav tako zasedbi Dobove in Ljubljane. Še pred vikendom bo na sporedu tudi obračun kroga, dvoboj Krke in Trima Trebnjega. V soboto bodo sledila še srečanja na Kodeljevem, v Slovenj Gradcu in v Škofji Loki.

LIGA NLB, 5. KROG

četrtek, 5. oktobra, ob 19.00:     
RK GORENJE VELENJE - RD RIKO RIBNICA

IZJAVI PRED TEKMO

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Ekipa Ribnice je kakovostna. Vsako sezono se z njimi borimo do zadnje sekunde tekme. Pričakujem težko tekmo na kateri bodo odločale malenkosti. Naša naloga je, da se čim bolje pripravimo in da bodo te malenkosti igrale v našo korist. Naša dodana vrednost je zagotovo domače igrišče, tribune so bile na tekmi proti Ivančni Gorici lepo napolnjene, upam, da bo tudi v četrtek tako."

Gašper Dobaj, vratar RD Riko Ribnica:
"Velenje je absolutno močan nasprotnik, ki v začetku letošnje sezone igra izredno suvereno. Proti Celju smo pokazali, da se odlično kosamo z najmočnejšimi ekipami v ligi in obljubljam, da bomo v četrtek naredili vse, da bi 2 točki potovali z nami v Ribnico."

petek, 6. oktobra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Jutri nas čaka nova zahtevna tekma v domačem prvenstvu. Nasprotnik je Koper, ki je za nas vedno bil neugoden nasprotnik. Moramo imeti resen pristop od samega začetka, dati vse od sebe in upoštevati stvari, ki se jih dogovorimo pred tekmo. Šteje samo zmaga in nadaljevanje zmagovitega niza. Gremo s tekme v tekmo in upam, da se bo ta ekipa začela počasi dvigovati."

MRK KRKA - RK TRIMO TREBNJE

IZJAVI PRED TEKMO

Aljaž Lavrič, igralec MRK KRKA:
"Na sporedu je prvi dolenjski derbi v tej sezoni. Ekipa Trima je z zmago v Celju dokazala, da bo tudi letos ena od glavnih kandidatov za končno lovoriko. Mi si po drugi strani želimo popraviti spodrsljaj v Škofljici in vsem dokazati, da je bil to zgolj slab dan z naše strani. Prepričan sem, da se lahko več kot enakovredno kosamo s Trebanjci in verjamem, da lahko v polni dvorani Marof točki ostaneta doma."

David Didović, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Jutri nas čaka eno izmed težjih gostovanj v ligi proti neugodni ekipi novomeške Krke, ki kaže dobre predstave in so letos še brez poraza. Mi se na tekmo dobro pripravljamo in pričakujem zanimivo tekmo z veliko borbe. Ob tem bi rad povabil navijače, da pridejo v čim večjem številu in pripravijo kuliso kot se za dolenjski derbi spodobi. Mi bomo na igrišču dali vse od sebe in ob bučni podpori s tribun verjamem, da lahko osvojimo novi dve točki."

ob 19.30:
RK DOBOVA - MRK LJUBLJANA

IZJAVI PRED TEKMO

Tilen Grudnik, vratar RK Dobova:
"V petek prihaja neugodna ekipa MRK Ljubljane, katera tudi lovi svoje prve točke v letošnji sezoni. V kolikor bomo upoštevali navodila trenerja, se lahko nadejamo tudi mi prvih točk. Rad bi povabil tudi vse navijače da nas pridejo podpreti."

Lin Gombač, rokometaš MRK Ljubljana:
“Tako kot mi tudi Dobova čaka na prve točke v letošnji sezoni. Zavedamo se da bo tekma napeta, štela pa bo vsaka žoga. Če bomo čvrsti v obrambi in zbrani v napadu lahko v Ljubljano odnesemo dve točki.” 

sobota, 7. oktobra, ob 19.00:
RD LL GROSIST SLOVAN - RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Filip Jerenec, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Pred nami je nova težka preizkušnja. Slovan spada med fizično najmočnejše ekipe v ligi. To bo prava čvrsta tekma."

RK SLOVENJ GRADEC - RK SVIŠ IVANČNA GORICA

IZJAVI PRED TEKMO

David Svečko, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V goste prihajajo rokometaši iz Ivančne Gorice, ki so sezono začeli zelo dobro. To trenutno kaže tudi njihovo 5. mesto na lestvici, zato pričakujem težko tekmo. Želim si, da dobro igro iz treningov prenesemo na tekmo in s pomočjo navijačev v domači dvorani osvojimo novi dve točki. Upam, da se vidimo v čim večjem številu!"

Simon Stopar, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Odhajamo na težko gostovanje v Slovenj Gradec, kjer je vedno užitek igrati, predvsem zaradi vedno polne tribune odličnih navijačev. Na tekmo se dobro pripravljamo. Čaka nas dober nasprotnik, pričakuje se težka tekma. Poskušali bomo narediti vse, da pokažemo dober rokomet. Navijači vabljeni."

ob 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA - ŠRD ŠKOFLJICA

IZJAVI PRED TEKMO

Jaroš Bulovič, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"V soboto k nam prihaja ambiciozna ekipa iz Škofljice. Ekipo smo dodobra analizirali, treniramo zavzeto in jih nikakor ne podcenjujemo. Verjamem da bodo z pravim pristopom točke ostale doma."

Matic Pangerc, rokometaš ŠRD Škofljica:
"V soboto naš čaka najpomembnejša tekma do sedaj, saj imamo ekipo Loko med glavnimi konkurenti za želenimi mesti na lestvici. Igramo v gosteh, kar je dodaten izziv, saj ne bomo imeli domače publike, ki je postala velik del naše ekipe. Morala v ekipi je visoka in upam, da jo prenesemo na igrišče tudi v soboto ter se vrnemo z novim parom točk."