14. 10. 2023

Trebanjci šesti krog otvorili z zmago

Rokometaši trebanjskega Trima so v 6. krogu lige NLB premagali Urbanscape Loko z 42:32 (19:13).

LIGA NLB, 6. KROG

Petek, 14. oktobra:
RK TRIMO TREBNJE - RD URBANSCAPE LOKA 42:32 (19:13)
Miklavec 8 (3), Grbić in Krešić po 6; Jesenko 7 (4), Mali 6.

Igralec tekme: Vid Miklavec (RK Trimo Trebnje)

Trebanjska zasedba je dosegla peto zmago v ligi NLB in se po točkah izenačila z vodilno iz Velenja, ki jo v soboto čaka osrednja tekma šestega kroga v Celju. Gorenjsko moštvo po četrtem porazu ostaja v drugi polovici razpredelnice.
Izbranci domačega trenerja Uroša Zormana so temelje za zmago postavili v drugi polovici prvega polčasa. Po izidu 7:7 v 17. minuti so vidno popravili svojo igro v obrambi in napadu ter po golu Jana Jurečiča v 28. minuti povedli za šest golov (18:12).
Dolenjci v drugem polčasu niso popustili, nekajkrat so si priigrali 14 golov prednosti, kar je bila tudi najvišja na dvoboju, na koncu pa visoko zmagali z 42:32.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Vid Miklavec z osmimi, v gostujoči pa Matevž Jesenko s sedmimi goli.
Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri LL Grosist Slovanu, škofjeloška pa bo gostila Sviš Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI

Vid Miklavec, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Prvi polčas smo začeli nekoliko negotovo, zato je bil tudi rezultat do 15. minute precej izenačen. Po nekaj dobrih obrambah Aljoše Čudića in naši dobri obrambi ter napadu smo si že ob koncu prvega polčasa priigrali prednost 6 zadetkov. Tudi v drugem polčasu smo nadaljevali z dobro igro in prednost še nekoliko povišali. Na koncu smo tekmo dobili z 10 goli prednosti."

Žiga Stopar, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Zavedali smo se, da nas danes čaka težka tekma. Na tekmi se nismo držali dogovora, ki smo ga sklenili pred tekmo. V primerjavi s prejšnjimi tekmami smo popravili napake v napadu in tako dosegli nekaj lahkih zadetkov. V prvi polovici prvega polčasa smo še nekako sledili nasprotnikom, potem pa so se le-ti odcepili s prednostjo 6 zadetkov. Zdaj se bomo osredotočili na naslednjo tekmo, ko k nam prihaja ekipa RK Sviš Ivančna Gorica."