20. 10. 2023

Novih sedem dvobojev v sedmem krogu Lige NLB

Prihajajoči konec tedna bo na sporedu šest obračunov sedmega kroga Liga NLB, ena tekma bo odigrana prihodnjo sredo.

Dogajanje bodo v Slovenj Gradcu otvorili gostitelji in Ribničani, v soboto bo največ pozornosti namenjeno tekmi kroga v Velenju, kjer bo gostoval Koper. V prihodnjem tednu se bosta v Novem mestu udarili še Krka in Ljubljana.

LIGA NLB, 7. KROG

Petek, 20. oktobra, ob 18.00:
RK SLOVENJ GRADEC - RD RIKO RIBNICA

IZJAVI PRED TEKMO

Tilen Leben, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Vsi se zavedamo kakšen nasprotnik nas čaka. Za uspeh bomo morali pokazati borbeno, disciplinirano in kolektivno igro vseh 60 minut. Vabim vse navijače, da nas podprejo in dopolnijo z dodatno energijo."

Nejc Planinšek, rokometaš RD Riko Ribnica:
"V petek nas čaka zahtevno gostovanje v Slovenj Gradcu. Na treningih in tekmah dokazujemo, da smo v dobri formi, kar želimo pokazati tudi v petek. Cilj je zagotovo, da se vrnemo domov s polnim izkupičkom točk in prikažemo borbeno igro do zadnje minute."

Sobota, 21. oktobra, ob 17.45:
RK GORENJE VELENJE - RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Enej Slatinek Jovičić, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"V soboto gostimo neugodno ekipo Kopra. Na Koper se moramo dobro pripraviti ter v tekmo iti maksimalno motivirani. Pred nami je tretja tekma v tednu dni in nova priložnost, da se pred domačimi navijači izkažemo ter na domačem igrišču osvojimo novi dve točki. Vse navijače vabim, da nas pridejo podpret in nam pomagajo do zmage."

Bor Breznikar, rokometaš RD Koper:
"Jutri nas čaka gostovanje v Velenju kateri velja za favorita vendar se mi na to ne oziramo saj je naša liga že dostikrat pokazala kako nepredvidljiva je in da lahko vsak zmaga vsakega. Mislim, da smo se dobro pripravili na Velenje in gremo jutri odigrat eno dobro tekmo in bomo videli na koncu kaj nam lahko to prinese."

ob 19.00:
RK DOBOVA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Nik Rantah, rokometaš RK Dobova:
"V soboto naš čaka tekma proti aktualnim državnim prvakom. O kvaliteti nasprotnika ne bi izgubljal besed, na nas pa je, da pokažemo največ kar lahko in si tako priigramo čimbolj ugoden rezultat."

Alem Toskić, glavni trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Za nas je vsaka tekma v državnem prvenstvu zelo pomembna, saj si novega »kiksa« ne smemo privoščiti. Po Barceloni smo imeli dva dneva za regeneracijo in trening, da se dobro pripravimo na Dobovo. Njihov položaj na lestvici nas ne sme zavesti in povzročiti lahkomiselnosti. Doma so vedno neugodna ekipa, zato moramo dati od sebe maksimum ter prinesti novi dve točki s seboj v Celje."

RD URBANSCAPE LOKA - RK SVIŠ IVANČNA GORICA

IZJAVI PRED TEKMO

Jaka Soršak, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Pred nami je tekma proti Ivančni Gorici, ki velja za zelo kakovostno ekipo, kar so to sezono že večkrat pokazali. V tem tednu smo naredili nekaj dobrih treningov in se dobro pripravili na nasprotnika. Menimo, da če se bomo drzali dogovorov in pokazali pravi obraz v obrambi bosta dve točki ostali doma."

Benjamin Cirar, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Po sredini domači tekmi se odpravljamo na težko gostovanje k ekipi Loke. S soigralci se zavedamo za kako dobro ekipo gre, sploh na domačem igrišču. Odigrati želimo kakovostno tekmo, na koncu pa bomo videli kaj nam bo to prineslo. Vabim vse navijače da nas podprejo tudi v Škofji Loki!"

RD LL GROSIST SLOVAN - RK TRIMO TREBNJE

IJZAVI PRED TEKMO

Jan Jurečič, rokometaš RK Trimo Trebnje: 
"V soboto nas čaka gostovanje pri Slovanu, ki je željan zmage, saj je pred domačim občinstvom še nima. Z ekipo bomo skušali igrati našo igro in dali bomo vse od sebe, da osvojimo novi dve točki."

RK JERUZALEM ORMOŽ - ŠRD ŠKOFLJICA

IZJAVI PRED TEKMO

Filip Ranfl, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Čaka nas trda in zanimiva tekma proti Škofljici, ki je največje pozitivno presenečenje Lige NLB. Da gre za kvalitetno zasedbo smo na svoji koži v pripravljalnem obdobju izkusili tudi mi, saj smo sredi Hardeka bili nadigrani kot že dolgo ne (poraz 20:25). Smo dovolj izkušena ekipa, ki jemlje naslednjega nasprotnika maksimalno resno in brez najmanjšega podcenjevanja. Enostavno si spodrsljaja ne smemo privoščiti, če želimo ostati v zgornjem delu lestvice. Proti Škofljici pričakujemo lep obisk Hardeka in glasno podporo naših navijačev Ormožanov, s pomočjo katerih stisnemo iz sebe še zadnje atome moči."

Matic Šnajdar, rokometaš ŠRD Škofljica
"Po zmagi nad Slovanom so pričakovanja v ekipi visoka. V soboto se odpravljamo v Ormož, ki zaradi nabito polne in glasne tribune velja za eno od težjih gostovanj v ligi. Zavedamo se, koliko k njihovi igri pripomorejo navijači, kljub temu pa bomo ostali zbrani in poskušali odigrati svojo igro, s katero verjamem, da nam lahko prinese novi dve točki. Verjamem pa, da se bo tekme udeležilo tudi veliko število naših navijačev, ki nam že celo sezono služijo kot sedmi igralec."

Sreda, 25. oktobra, ob 18.30:
MRK KRKA - MRK LJUBLJANA

IZJAVI PRED TEKMO

Veljko Stanojević, rokometaš MRK Krka:
"Na domačem parketu gostimo ekipo iz Ljubljane. Naš cilj je, da se vrnemo v zmagovalni ritem in če želimo, da obe točki ostaneta v Novem mestu, bomo morali biti zelo motivirani in fokusirani na tekmeca. Ob tej priložnosti vabim naše zveste podpornike na tribune domače dvorane v čim večjem številu."

Luka Pernovšek, rokometaš MRK Ljubljana:
"Zavedamo se, da je pred nami težko gostovanje, saj Krka velja za kvalitetno ekipo v letošnji sezoni, kar je prikazala tudi na zadnji evropski tekmi. To je za nas še dodaten motiv, da prikažemo dobro predstavo. Zadnjo domačo tekmo smo bili za las prekratki, vendar si želimo zadržati enak pristop in borbenost saj le to prinaša pozitiven rezultat."