22. 10. 2023

V Škofji Loki, Ormožu in Velenju tesne zmage gostiteljev

Na sobotnih dvobojih sedmega kroga Lige NLB so si zmage priborili Velenjčani, Ormožani, Trebanjci, Škofjeločani ter Celjani.

Sedmi krog bosta v sredo z medsebojnim dvobojem v Novem mestu zaokrožila Ljubljana in Krka, ki je ta konec tedna z domačo zmago potrdila napredovanje v tretji krog evropskega pokala.

LIGA NLB, 7. KROG

Sobota, 21. oktobra:
RK GORENJE VELENJE - RD KOPER 27:26 (17:11)

Igralec tekme: Emir Taletović (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani so po hudem boju dosegli peto zmago in zadržali mesto na vrhu razpredelnice, Koprčani po četrtem porazu ostajajo v drugem delu lestvice.
Rokometaši iz Šaleške doline, ki so pred dnevi na domačem igrišču zanesljivo premagali švicarski Winterthur na uvodni tekmi skupinskega dela evropske lige s 34:26, so odločno začeli obračun proti Primorcem.
Že po enajstih minutah so povedli s 7:3, lepo zalogo v golih pa zanesljivo držali v svojih rokah in prvi polčas zaključili s šestimi goli prednosti (17:11).
Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so sprva nadzorovali goste, po vodstvu s 24:18 pa so močno popustili. Njihovo "ležernost" so Primorci izkoristili in se jim najprej približali na dva gola (22:14, 23:25, 24:26), v 55. minuti pa po zadetku Bora Breznikarja na gol (25:26).
Gostiteljem so nato grozili do zadnjega zvoka sirene, v sami končnici imeli priložnost za izenačenje na 27:27, strel Andraža Makuca pa ni našel poti do velenjskega gola.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Enej Slatinek Jovičič, v v gostujoči pa Bor Breznikar. Oba sta dosegla po šest golov.
Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Dobovo, koprska pa Škofljico.

IZJAVI PO TEKMI

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Dve točki sta ostali doma. Veseli smo nove zmage v Ligi NLB. Imeli smo veliko nihanj skozi celotno tekmo. Na koncu smo s slabšim napadom dovolili, da se nam Koprčani približajo na zadetek. Tekmo smo naredili napeto, kljub temu pa smo veseli novih dveh točk."
 
Bor Breznikar, rokometaš RD Koper:
"Po slabem prvem polčasu, smo se drugi polčas pobrali ter začeli z boljšo igro v napadu in v obrambi. Poskusili smo tudi z igro 7:6, ki nam je stekla in tako smo lovili zaostanek. Na koncu smo se približali na zadetek zaostanka in imeli napad za izenačenje, ki nam ga ni uspelo uspešno realizirati. Menim, da smo, predvsem v drugem delu tekme pokazali dobro igro."

RK DOBOVA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:31 (11:17)

Igralec tekme: Vukašin Antonijević (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjani so v Posavju osvojili načrtovani točki in zadržali tretje mesto na razpredelnici, Dobovčani pa so doživeli sedmi poraz v nizu in so edini brez točk v 14-članski elitni domači ligi.
Slovenski prvaki so odločno začeli obračun in povedli s 5:0. V nadaljevanju so močno popustili in gostiteljem dovoli, da so jih praktično ujeli (6:7). Po obdobju medle igre so se nato le zbrali in si na polčasu priigrali šest golov prednosti (17:11).
V drugi polovici tekme so imeli vajeti igre v svojih rokah, brez stresnih trenutkov so po slabem uvodu - porazu proti Trebanjcem in neodločenem izidu proti tekmecem iz Ivančne Gorice - dosegli peto zmago v nizu.
Pri Celjanih sta bila najbolj učinkovita Luka Perić z devetimi in Vukašin Antonijević s petimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Gal Gaberšek s 17 obrambami. Pri Dobovčanih je Domen Gerjovič dosegel šest zadetkov.
Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Slovenj Gradec, zasedba iz Dobove pa bo gostovala v Velenju.

IZJAVI PO TEKMI

Vukašin Antonijević, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Najpomembneje je, da smo na koncu zmagali. Bilo bi boljše, če bi rešili tekmo v prvem polčasu. Dosti smo menjali igralce, da smo bili sveži za tekme, ki prihajajo. Najbolj pomembno je, da ni prišlo do poškodb in da smo vsi igrali. Dobovi želimo vso srečo v nadaljevanju lige."

Domen Gerjovič, rokometaš RK Dobova:
"Še ena domača tekma je za nami. Tokrat proti gostom iz Celja. Mi smo pokazali svojo moč in z malo krajšo klopjo držali dober ritem. Čestital bi fantom za borbo. Sigurno je to nek plus, ki smo ga pokazali v igri in upam da gremo s tako igro naprej."

RD URBANSCAPE LOKA - RK SVIŠ IVANČNA GORICA 32:31 (18:17)

Igralec tekme: Jošt Juričan (RD Urbanscape Loka)

Gorenjska zasedba je dosegla drugo zmago v ligi NLB. V dvorani Poden je premagala ekipo iz Ivančne Gorice, ki je v uvodnem delu sezone prikazala zelo dobre predstave in je v zgornji polovici lestvice.
V Škofji Loki se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj za vsako točko, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj zbrani domači rokometaši. V predzadnji minuti so po predhodni minuti odmora po golu Mirka Latkovića povedli z 31:29. V naslednjem napadu je Simon Vidmar znižal na 31:30.
Odločilen gol za gostitelje je v zadnji minuti prispeval Latković, z desetimi zadetki tudi najbolj učinkovit igralec dvoboja. Pri dolenjski zasedbi je Janez Grum dosegel sedem golov.
Škofjeloška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri Ljubljani, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo gostila LL Grosist Slovan.

IZJAVI PO TEKMI

Domen Košir, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Pričakovali smo težko tekmo. Njihova igra nam ne leži prav dobro, kajti imajo podoben, hiter rokomet kot mi. Če se dotaknem prvega polčasa. Katastrofalno, saj smo prejeli kar 18 golov, kar je absolutno preveč. V drugem polčasu smo probali stopiti skupaj, povedli ampak nato zopet padli v igri. Na žalost se nam na koncu ni izšlo. Žal. Gremo dalje."

Jošt Juričan, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Danes smo se držali navodil in se držali dogovora, ki smo ga imeli. Kot nam trener velikokrat reče:"Brez borbe ni uspeha, ne glede kako se taktično pripravljamo". Zato se mi zdi, da je bila borbenost na nivoju in seveda vse ostalo. Od taktike in treniranja v tem tednu."

RD LL GROSIST SLOVAN - RK TRIMO TREBNJE 25:35 (9:20)

Igralec tekme: Marko Kotar (RK Trimo Trebnje)

Trebanjci so v slovenski prestolnici dosegli šesto zmago in so skupaj z Velenjčani na samem vrhu lestvice z 12 točkami, Ljubljančane pa po petem porazu čaka srdit boj za ohranitev prvoligaškega statusa.
Uvodoma je bila tekma enakovredna, po izidu 7:7 pa so pobudo prevzeli Dolenjci in se na veliki odmor odpravili z velikansko prednostjo enajstih golov (9:20).
Varovanci gostujočega trenerja Uroša Zormana, sicer otroka moščanskega kluba, v začetku drugega polčasa niso popustili, po njihovem vodstvu 23:12 pa je bilo tudi vsem v dvorani Kodeljevo jasno, da bosta točki odšli na Dolenjsko.
Pri Trebanjcih je bil najbolj učinkovit Marko Kotar s sedmimi zadetki, enega manj sta dosegla Staš Slatinek Jovičič in Vid Miklavec. Pri Ljubljančanih je Jan Kovačec dosegel sedem, Izidor Budja pa pet golov.
Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri Svišu Ivančni Gorici, trebanjska pa bo gostila ormoški Jeruzalem.

IZJAVI PO TEKMI

Jan Kovačec, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Tekmo smo dobro odprli, se borili s tekmecem gol za gol, nato pa je nastopila črna luknja v naši igri. Izgubili smo koncentracijo, kar je Trebnje dobro izkoristilo in si ob odmoru priigralo visoko prednost. Kljub solidnem drugem polčasu je bila razlika previsoka, zato čestitam Trimu za zasluženo zmago."

Ignjat Nešić, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Čestital bi Slovanu za pošteno in korektno tekmo. Srečanje smo od začetka uspešno odprli. Priigrali smo si visoko prednost v prvi polovici tekme. Nato smo slabo pričeli drugi del, a kljub temu uspeli ohraniti prednost in zasluženo slavili."

RK JERUZALEM ORMOŽ - ŠRD ŠKOFLJICA 29:28 (13:15)

Igralec tekme: Miha Kolmančič (RK Jeruzalem Ormož)

Ormoška ekipa je po dramatični končnici dosegla četrto zmago in je po nepolnem krogu na visokem četrtem mestu, Škofljica pa je na sredini razpredelnice v 14-članski ligi NLB. Junak dvoboja na Hardeku je bil izkušeni krilni rokometaš domače zasedbe Tadej Sok, v izdihljajih tekme strelec zmagovitega gola za končno zmago z 29:28.
V Prlekiji se je od prve do zadnje minute prašilo na vse strani. V prvi polovici tekme je celo bolje kazalo izbrancem gostujočega trenerja, ki so dvakrat povedli za štiri gole (13:9 in 14:10).
Gosti iz predmestja Ljubljane so bili v vodstvu do sredine drugega polčasa, ko so jih Ormožani ujeli in izenačili na 21:21. Od tedaj naprej se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran, v odločilnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj zbrani domači rokometaši.
Junak dvoboja Sok je dosegel šest golov, Teo Šulek pa je za zmago prispeval pet zadetkov. Pri gostih je Žan Krese dosegel šest, Luka Kljun pa pet golov.
Ormoška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, ekipa s Škofljice pa v Kopru.

IZJAVI PO TEKMI

Žan Krese, rokometaš ŠRD Škofljica:
"Odlična tekma. Škoda za poraz. Nismo si ga zaslužila. Vzdušje na Hardeku pa fantastično. Pohvala obema navijaškim skupinama, ki sta priredili izjemno vzdušje. Resnično prava promocija slovenskega rokometa. Gremo dalje. Boleč poraz, ampak ni predaje."

Tadej Sok, rokometaš Jeruzalem Ormož:
"Ni nam šlo po načrtih, ampak smo na koncu po neverjetnem razpletu prišli do dveh točk. Gostje so odigrali odlično tekmo. Cel čas igrajo v istem ritmu. Zdaj nam je jasno zakaj imajo 7 točk. Kapa dol obema navijaškima skupinama. Fantastično vzdušje. Takšnih tekem si želimo čim več."