10. 11. 2023

Koper ni dopustil presenečenja

Po reprezentančnem premoru se konec tedna rokometaši vračajo tudi na igrišča Lige NLB. Krog so otvorili rokometaši Dobove in Kopra, slednji pa so domov odšli z zmago


Preostale tekme bodo na sporedu v soboto, med njimi tudi tekma kroga. Na lokalnem derbiju si bosta ob 19.30 pred kamerami Sportkluba nasproti stali ekipi Gorenja Velenja in Slovenj Gradca. 


Istočasno bo Škofljica v domači dvorani gostila vročo zasedbo Trima Trebnjega, ki je na pokalni tekmi v sredo ukanila Velenjčane. Pol ure poprej se bosta začela mestni derbi Ljubljane in LL Grosista Slovana, dvoboj ekip iz vrha lestvice med Krko in Celjem Pivovarno Laško ter obračun Jeruzalema Ormoža in Sviša Ivančne Gorice. Na zadnji tekmi se bosta ob 20. uri pomerila Urbanscape Loka in Riko Ribnica.  


LIGA NLB, 9. KROG 


Petek, 10. november
RK DOBOVA : RK RD KOPER 23:30 (13:14)


Romih in Rantah 4, Suban in Abramović po 3; Zugan 6, Konjevič, Breznikar, Bratkovič in Bekrić po 4.


STATISTIKA


Igralec tekme: Dani Zugan (RD Koper)


Koprčani so na premierni tekmi devetega kroga v gosteh premagali Dobovčane in se po številu točk izenačili s petouvrščenimi rokometaši iz Ivančne Gorice, medtem ko so osmoljenci današnje tekme doživeli deveti poraz v sezoni in so brez osvojene točke povsem na dnu razpredelnice.

Prva polovica tekme je minila v enakovredni predstavi. Gostitelji so uvodoma povedli s 3:1, nato pa so pobudo prevzeli gosti in si dvakrat priigrali tri gole prednosti (11:8 in 12:9). Koprčani so v začetku drugega polčasa zaigrali udarno, kmalu so povedli z 21:15 in razrešili vse dvome o zmagi. Največ na tekmi so vodili za devet golov (27:18).

Pri rokometaših z Obale je bil najbolj učinkovit Dani Zugan s šestimi goli, pri Posavcih pa sta Mitja Romih in Nik Rantah dosegla po štiri zadetke.

Koprska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila trebanjski Trimo, zasedba iz Dobove pa Slovenj Gradec.


IZJAVI PO TEKMI 


Nik Rantah, rokometaš RK Dobova: 

Dobro smo odprli prvi polčas, res smo držali visoko raven igre. V drugem polčasu smo na začetku na žalost malo popustili, nato nas je pretresla še poškodba Abramovića. Upam, da bo z njim vse v redu, da nam bo pomagal, ker smo že tako malo številčni. Na koncu je Koper zasluženo zmagal, čestitam jim za dve točki, mi pa gremo dalje.


Dani Zugan, rokometaš RD Koper: 

"Vedeli smo, da prihajamo k neugodni ekipi, ki sicer še ni osvojila točke, vendar pa se je na tekmo pripravljala zelo resno. Prvi polčas nam nekako ni šlo, v drugem polčasu pa smo nekako stopli skupaj, malo hitreje prešli v protinapad in tekmo končali nam v prid."



Sobota 11. novembra, ob 19.00: 
MRK LJUBLJANA – RD LL GROSIST SLOVAN (prenos na YouTube kanalu RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Jure Lukman, rokometaš MRK Ljubljana: 

“Pred nami je mestni derbi kateri je zelo pomemben za obe ekipi. Z ekipo smo se dobro pripravili na nasprotnika in smo v pričakovanju težke in napete tekme, na kateri bomo pred domačo publiko z borbeno in strpno igro vseh 60 minut ter poizkušali zadržati dve točki doma.“ 

Jan Kovačec, rokometaš RD LL Grosist Slovan 

»Po zmagi v pokalu bomo naredili vse, da  spet zmagamo. Ključno je, da bomo upoštevali vsa navodila trenerja in spoštovali dogovore. Še vedno nismo igre s treningov povsem prenesli na tekme. K sreči si vse bolj zaupamo in verjamem, da smo iz tekme v tekmo boljši. Zavedamo se napak, ki jih delamo. Vidimo jih na analizi, trener nam vse jasno pove in razloži, kako moramo igrati. Vse to spravljamo v celoto in poskušamo trenerjeva navodila upoštevati ter uresničiti na tekmi.«



MRK KRKA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na YouTube kanalu RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Vojislav Vukić, rokometaš MRK Krka
"Po pokalni tekmi v dvorani Marof gostimo ekipo iz Celja. Gre za moštvo, ki igra v Ligi prvakov, lani pa je osvojila državni naslov. Kljub temu se na ekipo pripravljamo s polno paro. Na tekmi bomo morali biti zelo skoncentrirani in motivirani vseh šestdeset minut, zato potrebujemo veliko podporo tudi na tribunah. Verjamem, da lahko le na tak način točki ostaneta doma.

Gal Gaberšek, rokometaš RK Celje

"Jutri nas čaka v Novem mestu zelo zahtevno gostovanje. Vsi se zavedamo kako zelo pomembna tekma je to za našo ekipo, predvsem v nadaljevanju boja za naslov prvaka. Krka igra hiter rokomet, zato bomo morali biti maksimalno zbrani v napadu in se hitro vračati v obrambo. V obrambi bomo morali nastopiti požrtvovalno, borbeno in agresivno, ter od prve minute dalje pokazati, da nas zanima samo zmaga. Naš cilj je jasen, v Celje se vrniti s polnim točkovnim izkupičkom."



RK JERUZALEM ORMOŽ – RK SVIŠ IVANČNA GORICA (prenos na YouTube kanalu RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO: 


RK Jeruzalem Ormož

"Pred nami je težka tekma proti Svišu. Oboji smo med tednom porabili kar precej moči v pokalnem tekmovanju. Dvorana Hardek bo spet lepo polna. Obeta se pravi boj za vsak milimeter igrišča. O zmagovalcu bodo odločale malenkosti. V pripravljalnem obdobju nas je Sviš v Ormožu premagal."


ŠRD ŠKOFLJICA – RK TRIMO TREBNJE (prenos na YouTube kanalu RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO: 

Mark Šalamon, rokometaš ŠRD Škofljica

"Po sredinem porazu v Slovenj Gradcu, smo s fanti še bolj motivirani za sobotno tekmo, saj k nam prihaja favorit lige NLB - RK Trimo Trebnje. Zavedamo se, da imajo v svojih vrstah izkušene igralce, na čelu katerih stoji selektor reprezentance. Kljub temu, da so izrazit favorit v sobotnem srečanju, verjamem, da jim lahko z našo dobro igro v napadu in kvalitetno obrambo stojimo naproti, zato prosim navijače, da se zberete v čim večjem številu, saj brez vas zmaga ne bo mogoča."

Lan Grbić, rokometaš Trimo Trebnje 

"Po pokalni tekmi v Velenju ni bilo časa za slavje, saj nas že jutri čaka nova tekma državnega prvenstva v Škofljici. Kljub temu, da so novinci v ligi, so se že dokazali za zahtevnega nasprotnika. Pričakujem dobro tekmo, na kateri bomo dali vse od sebe, da dve točki odnesemo v Trebnje."


Ob 19.30:
RK GORENJE VELENJE – RK SLOVENJ GRADEC (prenos na Sportklub 1 in Facebook strani Sportklub Slovenija)


IZJAVI PRED TEKMO: 

Aljaž Verboten, rokometaš RK Gorenje Velenje 

"V soboto nas čaka  težka tekma v Slovenj Gradcu, pravi koroško-šaleški derbi. Kljub malemu času se moramo dobro pripraviti na tekmo in dobro odigrati tako v obrambi kot napadu. Morali bomo biti fokusirani in zbrani vseh 60 minut. Verjamem da bo vzdušje peklensko zato vabim navijače da nas podprete do nove zmage.”


Uroš Štumpfl, rokometaš RK Slovenj Gradec 

"Pred nami je zelo težka tekma, saj k nam prihaja disciplinirana in kvalitetna ekipa iz Velenja. Na nas je, da se na njih čim bolje pripravimo in po nizu slabih predstav pokažemo tisti pravi obraz in našo kvaliteto. Želimo si, podpore zvestih navijačev v čim večjem številu, da skupaj ustvarimo lep sobotni večer!"


Ob 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA (prenos na YouTube kanalu RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Gašper Mali, rokometaš RD Urbanscape Loka 

"V soboto nas čaka težka tekma proti ekipi Ribnice, ki je v zelo dobri formi. Vseeno pa so bila srečanja med Loko in Ribnico vedno napeta in verjamem, da bo tudi to srečanje tako. O zmagi bodo odločale malenkosti."


Jagoš Braunović, rokometaš RD Riko Ribnica

"V Škofji Loki nas zagotovo čaka eno zelo zanimivo gostovanje, saj bodo domačini na svojem terenu sigurno iskali presenečenje. Vsekakor sprejemamo vlogo favorita, za katero verjamem, da jo bomo upravičili na igrišču z dobro igro."




LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 8 7 0 1 260:200 60 14
2 RK GORENJE VELENJE 8 7 0 1 254:208 46 14
3 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 8 6 1 1 268:223 45 13
4 MRK KRKA 8 4 3 1 237:197 40 11
5 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 4 2 2 227:217 10 10
6 RD RIKO RIBNICA 8 4 1 3 262:245 17 9
7 RD KOPER 9 5 0 4 257:243 14 10
8 RK JERUZALEM ORMOŽ 7 3 1 3 182:189 −7 7
9 ŠRD ŠKOFLJICA 7 3 1 3 181:193 −12 7
10 RD URBANSCAPE LOKA 8 3 1 4 226:249 −23 7
11 RK SLOVENJ GRADEC 8 2 1 5 222:243 −21 5
12 RD LL GROSIST SLOVAN 8 1 1 6 206:232 −26 3
13 MRK LJUBLJANA 8 1 0 7 213:276 −63 2
14 RK DOBOVA 9 0 0 9 203:283 −80 0