31. 3. 2023

Udeleženci Lige NLB pred vrati 20. kroga

Ta konec tedna bo v 20. krogu na sporedu tekma, ki lahko odloči razplet sezone v Ligi NLB, gre za dvoboj Celja Pivovarne Laško in Trima Trebnjega. Vroče bo tudi na drugih prizoriščih državnega prvenstva - v petek bosta ob srečanju v Zlatorogu na sporedu še dve tekmi, v soboto štiri.

Ormožani bodo gostili najdaljše gostovanje v ligi, na Hardeku bodo gostovali Koprčani. Škofjeločani bodo potovali v Maribor, Velenjčani pa v Krško. Krka bo gostila Slovanovce, Slovenjgradčani zasedbo Dobove, Riko Ribnica pa rokometaše SVIŠ Ivančne Gorice.

Več o napovedi dvoboja Celjanov in Trebanjcev si preberite TUKAJ

LIGA NLB, 20. KROG

Petek, 31. marec, 19.30:
RK JERUZALEM ORMOŽ - RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Teo Šulek, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Tekme s Koprom so vedno nekaj posebnega in tudi tokrat na Hardeku ne bo nič drugače. Primorci nam bežijo za dve točki in z morebitno zmago bi jih točkovno lahko ujeli, hkrati pa dodatno potrdili obstanek v ligi. Dvorana Hardek bo znova lepo polna in ob bučni podpori naše publike ter ob naši borbeni predstavi lahko ulovimo pomemben skalp. Gostje imajo zelo kvalitetno zasedbo in so prav tako kot mi udeleženec pokalnega Final 4. Čaka nas nova zelo zanimiva rokometna predstava, kjer se bo za zmago potrebno zelo potruditi."

Jaka Moljk, rokometaš RD Koper:
"Odpravljamo se na gostovanje v Ormož, kjer vemo kaj lahko pričakujemo, saj je na Hardeku vedno naelektreno vzdušje. Ormož ima dobro ekipo z dobrimi posamezniki, trenutno so tudi v pozitivnem naletu. Verjamemo, da če se držimo vseh dogovorov in da odigramo tako ko znamo se lahko vrnemo domov z dvema točkama več na lestvici.”

Petek, 31. marec, 19.00:
RK MARIBOR BRANIK - RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO

Vid Kačičnik, rokometaš RK Maribor Branik:
"Načrt je enak kot pred vsako tekmo. Želimo si, da bi dve točki ostali doma, saj bi nam prišli še kako prav v boju za obstanek v ligi. Kaj smo pripravili? Z ekipo smo se dobro pripravili na Škofjo Loko, ki igra tehnično dovršen rokomet in kaznuje vsako napako nasprotnika. Dali bomo vse od sebe, želimo pa si tudi čim številčnejše podpore naših navijačev, zato vas vse vabim na petkovo tekmo."

Darko Cingesar, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"V petek nas čaka vse prej kot lahko gostovanje. Zagotovo ne smemo podcenjevati nasprotnika ne glede na njihove rezultate. Res je, da smo uspeli povezati dve zmagi zapored, toda to še ne pomeni, da smo v naletu. Mi moramo iti tekmo po tekmo, nadaljevati s takšno igro, ki smo jo prikazali na zadnjih dveh tekmah. Torej dati vse od sebe, boriti se do konca, drug za drugega."

Sobota, 1. april, 19.00:
RK KRŠKO - RK GORENJE VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO

Marko Sintič, rokometaš RK Krško:
"V soboto nas čaka nov izziv proti ekipi Velenja. Zavedamo se kvalitete nasprotnika, vendar v tekmo gremo z svojimi željami in cilji."

Timotej Grmšek, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Jutri nas čaka tekma proti mojem matičnem klubu, RK Krško. Te tekme se zelo veselim, hkrati pa se zavedam, da moramo v tekmo maksimalno borbeno in se boriti za vsako žogo. Zbrano bomo morali odigrati v napadu in v obrambi, ker bomo samo tako lahko iztržili dober rezultat."

RK RIKO RIBNICA - RK SVIŠ IVANČNA GORICA

IZJAVI PRED TEKMO

Borut Maček, glavni trener RK Riko Ribnica:
"To, da v Škofji Loki nista igrala Ljevar (bolezen) in Miličević (poškodba) ne sme biti opravičilo, da smo odigrali tako slabo tekmo. Na ponedeljkovem sestanku smo si “nalili čistega vina” in verjamem, da bomo že v soboto proti Svišu zopet pravi."

Domen Košir, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"V soboto se odpravljamo na zahtevno gostovanje v Ribnico. Domači imajo zelo kvalitetno zasedbo in zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Vabim vse navijače, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu."

Sobota, 1. april, 17.30:
MRK KRKA - RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

Vojislav Vukić, rokometaš MRK Krka:
"Po težki sredini tekmi z ekipo Gorenja, nas čaka nova domača preizkušnja proti Slovanu. Neglede na to, da smo tekmeca v gosteh že premagali, vemo, da gre za neugodno ekipo, na katero se je potrebno vedno dobro pripraviti. Časa za temeljito pripravo ni bilo na pretek, kljub temu pa verjamem, da bomo na igrišču dali svoj maksimum. Potrebno bo igrati pametno in odgovorno tako v napadu kot obrambi, in le na ta način se bomo veselili novih dveh točk pred domačim občinstvom."

Žiga Stopar, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
“Na Kodeljevo prihaja neugodna ekipa Krke, ki v ligi kaže dobre nastope in igro. Na goste smo se dobro pripravili in ekipa je maksimalno motivirana za lov na zmago. Vabimo vse gledalce in navijače saj je pred nami zelo napeta tekma, kjer bo štela vsaka žoga.“

Sobota, 1. april, 18.30:
RK SLOVENJ GRADEC - RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO

Ivan Vajdl, glavni trener RK Slovenj Gradec:
"Čaka nas povratna tekma proti Dobovi, kjer bomo znova lovili zelo pomembne točke. Lahko rečem da smo se dobro pripravili, ekipa se ponovno sestavlja saj se poškodovani igralci se vračajo nazaj v tekmovalni ritem. Tekma bo vsekakor težka, treba bo pokazati svoj maksimum in poskrbeti, da točke ostanejo doma."

Blaž Pintar, rokometaš RK Dobova:
"V soboto nas čaka težka tekma proti ekipi Slovenj Gradca. S čvrsto obrambo in učinkovitim napadom lahko dve točki odnesemo v Dobovo."