22. 4. 2023

Štirje sobotni dvoboji Lige NLB pred reprezentančnim premorom

Tekmovalno dogajanje v Ligi NLB se bo v soboto nadaljevalo z obračuni SVIŠ Ivančne Gorice in Slovenj Gradca, Urbanscapa Loke in Krke, Dobove in Gorenja Velenja ter LL Grosista Slovana in Kopra.

V 23. krogu Lige NLB so bile do sedaj odigrane tri tekme. V sredo so Trebanjci s 34:21 premagali Jeruzalem Ormož, v petek pa Celjani na podoben način Riko Ribnico (32:20). Na dvoboju ekip z dna lestvice so gledalci v mariborski dvorani Tabor videli remi med Branikom in Krškim.

LIGA NLB, 23. KROG

Sobota, 22. april, 19.00:
RK SVIŠ IVANČNA GORICA - RK SLOVENJ GRADEC

IZJAVI PRED TEKMO

Marko Marojević, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"V soboto nas čaka zahtevna tekma proti ekipi iz Slovenj Gradca. V srečanje vstopamo samozavestno in motivirano. Pričakujem borbo do zadnje minute in polne tribune navijačev."

Jaroš Bulovič, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V soboto odhajamo na gostovanje v dvorano Stično, kjer nas bo pred zahtevnim občinstvom pričakala ekipa Sviša. Treniramo zbrano in kvalitetno, vse misli so usmerjene v končni cilj in sicer, da greta 2 točki z nami na Koroško!"

Sobota, 22. april, 18.00:
RD URBANSCAPE LOKA - MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO

Gašper Mali, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Čaka nas težka tekma z MRK Krko, ki je v letošnjem letu v odlični formi. Igrajo hiter rokomet in pretečejo nasprotnike. Na prvi medsebojni tekmi nismo pustili dobrega vtisa, zato bomo v soboto to popravili in z borbeno igro ter podporo navijačev poskrbeli, da dve točki ostaneta doma."

Blaž Nosan, rokometaš MRK Krka:
"V Škofji Loki nas čaka težka tekma. Pripravljamo se dobro in naredili bomo vse, da točki odnesemo domov. Povabil bi vse naše navijače, da nas pridejo podpret v dvorano Poden."

Sobota, 22. april, 19.00:
RK DOBOVA - RK GORENJE VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO

Klemen Mlakar, rokometaš RK Dobova:
"Ta teden k nam prihaja ekipa RK Gorenje Velenje, ki se bori za 2. mesto v državnem prvenstvu. Kot proti vsaki ekipi gremo na zmago in nujno potrebni točki za obstanek v Ligi NLB. Zadnje tri tekme smo izgubili za en gol. Čas se, da se sreča obrne na našo stran. Ajde Dubova!"

Branko Predović, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Pričakujemo težko tekmo. Časa za pripravo smo imeli dovolj. V tekmo moramo vstopiti maksimalno zbrano in borbeno. Želimo si popraviti napake iz prejšnje tekme in se domov vrniti z novima točkama."

Sobota, 22. april, 18.30:
RD LL GROSIST SLOVAN - RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Saš Serdinšek Ekart, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"V soboto nas čaka tekma proti Kopru. Na zadnji medsebojni tekmi nismo prikazali naše prave igre in smo se zato krepko opekli. Tokrat bo drugače kajti to je naša predzadnja tekma pred domačimi navijači v tej sezoni. Vzdušje v ekipi je odlično, s fanti dobro treniramo in mislimo samo na zmago tako, da se nam obeta dobra tekma."