12. 6. 2023

20 let rokometnega oddelka na Gimnaziji Šiška

Ob koncu tekočega šolskega leta bo svojo pot v rokometnem oddelku Gimnazije Šiška uspešno sklenila še jubilejna 20. generacija rokometnih dijakov.

V šolskem letu 2003/2004 sta se Gimnazija Šiška in Rokometna zveza Slovenije dogovorili, da se na šoli uvede projekt Rokometni oddelki, v katerem se bodo šolali perspektivni rokometaši in rokometašice. Namen uvedbe takega oddelka je bil vsestranski razvoj dijaka, pridobivanje znanja ter optimalen športni razvoj. V rokometnemu oddelku se dijaki športniki še danes šolajo, trenirajo, tekmujejo, redno prehranjujejo in, v kolikor ne prihajajo iz Ljubljane ali bližnje okolice, bivajo v dijaškem domu.

Cilji, kot so pridobivanje znanja, nemoten in optimalen športni razvoj, uspešen zaključek šolanja, so glavno vodilo projekta. Izredno pomemben cilj projekta pa je tudi usmerjanje in spodbujanje dijakov glede na njihove sposobnosti in želje. Nekateri izmed njih bodo postali vrhunski rokometaši, drugi pa športni pedagogi, trenerji, sodniki, fizioterapevti, zdravniki, psihologi, pravniki ali podjetniki, ki naj bi se ponovno vrnili v rokomet, kar je za razvoj panoge zelo pomembno in dobrodošlo.

Leta 2015 je projekt Rokometni oddelki na razpisu Evropske rokometne zveze – »Najboljša praksa v ženskem mladinskem rokometu v Evropi« bil izbran za najboljši projekt v kategoriji 11-20 let.

Več o 20 letih uspešnega delovanja rokometnih oddelkov na Gimnaziji Šiška in ljudeh, ki so jih soustvarjali, si lahko preberete NA POVEZAVI.