12. 6. 2023

Mladinke začele s pripravami, mladinci dvakrat s Srbijo

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je v preteklem tednu začela s prvim od treh sklopov priprav pred EHF prvenstvom v Litvi letošnjega julija, medtem ko se je mladinska reprezentanca ta konec tedna mudila v srbskem Šabcu, kjer se je na pripravljalnih dvobojih pred svetovnim prvenstvom v Grčiji in Nemčiji.

Slovenska ženska mladinska rokometna reprezentanca do 19 let je v preteklih dneh pričela s prvim tednom priprav na julijsko EHF prvenstvo 2023, ki se bo med 9. in 16. julijem 2023 odvijalo v Litvi.

Slovenke se bodo za polfinalno vstopnico borile v skupini B, skupaj z ekipami Estonije, Litve ter Bosne in Hercegovine. Prvi teden priprav so dekleta pod vodstvom selektorja Sebastjana Oblaka opravile na Rogli, do prvenstva pa jih čakata še dva sklopa priprav, ki ju bodo dekleta opravila v Zrečah.

Moška mladinska reprezentanca je na Rogli že ob koncu preteklega meseca začela z zaključnimi pripravami na svetovno prvenstvo. V obdobju od 30. maja do 17. junija bo reprezentanca odigrala štiri pripravljalne tekme proti vrstnikom iz Srbije in Hrvaške. Po končanih pripravah, ko bo selektor Saša Praprotnik izmed 18 kandidatov določil 16 igralcev za nastop na SP, se bo reprezentanca v nedeljo, 18. junija odpravila v Atene, kjer bo v olimpijski športni dvorani Ano Liosia odigrala uvodni del prvenstva.

S prvim parom od štirih tekem pred svetovnim turnirjem je mlada izbrana vrsta že opravila. V Šabcu je na prvi preizkušnji klonila proti srbskim vrstnikom s 27:32, na drugi pa sta se zasedbi razšli z neodločenim izidom 35:35.

Enodnevni reprezentančni zbor je v juniju opravila tudi kadetska reprezentanca, ki se poleti odpravlja na svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila naša soseda Hrvaška v času od 2. do 13. avgusta 2023. Slovenija se bo v Varaždinu v predtekmovalni skupini B pomerila z Madžarsko, Marokom in Novo Zelandijo.