24. 4. 2024

Znani točni termini tekem na ženskem EP 2024

V minulem tednu so na žrebu na Dunaju slovenske rokometašice dobile tekmice v prvem delu letošnjega evropskega prvenstva, sedaj pa so znani še točni termini obračunov. Uvodni obračun v avstrijskem Innsbrucku jih čaka v četrtek, 28. novembra ob 20.30 proti Norveški.
Po dnevu premora bodo Slovenkam v soboto ob enakem času nasproti stale Slovakinje, zadnja tekma skupine E pa jih čaka v ponedeljek, 2. decembra ob 18. uri proti sogostiteljicam prvenstva stre celine, Avstrijkam.

Evropsko prvenstvo bo sicer med 28. novembrom in 11. decembrom drugič zapored potekalo v treh državah. Po Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori ga bodo tokrat gostile Avstrija, Madžarska in Švica. Poleg Innsbrucka bodo tekme prvega dela potekale še v Baslu in Debrecenu. Slednji bo gostil tudi tekme drugega dela tekmovanja, kjer se mu bo pridružil Dunaj. Avstrijska prestolnica bo nato gostila še vse tekme končnice. V njej bo v primeru napredovanja iz skupinskega dela vse do konca tekmovanja nastopala tudi Slovenija.

Po zgledu moškega evropskega prvenstva bo letos tudi na ženskem prvič v zgodovini nastopilo 24 reprezentanc, ki jih je žreb razporedil v šest skupin. Iz vsake bosta v drugi del tekmovanja napredovali le dve najboljši izbrani vrsti. V Debrecenu bodo nato združene najboljše dvojice skupin A (Švedska, Madžarska, Severna Makedonija in Turčija), B (Črna gora, Romunija, Srbija in Češka), in C (Francija, Španija, Poljska in Portugalska), po dve reprezentanci skupin D (Danska, Švica, Hrvaška in Ferski otoki), E in F (Nizozemska, Nemčija, Islandija in Ukrajina) pa bodo s tekmovanjem nadaljevale na Dunaju. Najboljši ekipi vsake skupine drugega dela bosta napredovali v polfinale, tretjeuvrščeni čaka medsebojna tekma za peto mesto.

Tekmovanje v Innsbrucku bo gostila tamkajšnja olimpijska dvorana, ki sprejme 8.000 gledalcev. Trenutno so v prodaji le paketi vstopnic za vse tekme skupine. Njihova cena se giblje med 39 in 159 evri, nakup je možen na povezavi TUKAJ
EVROPSKO PRVENSTVO ZA ŽENSKE 2024
Skupina E (Innsbruck, Avstrija)

1. krog, četrtek, 28. november, ob 20.30:
NORVEŠKA : SLOVENIJA

2. krog, sobota, 30. november, ob 20.30:
SLOVENIJA : SLOVAŠKA

3. krog, ponedeljek, 2. december, ob 18.00:
SLOVENIJA : AVSTRIJA