30. 7. 2009

Sodnika Lemme in Ullrich kaznovana s petletno prepovedjo zaradi podkupovalne afere

Arbitražna komisija Evropske rokometne zveze (EHF) je nemška sodnika Franka Lemmeja in Bernda Ullricha kaznovala s petletno prepovedjo opravljanja vseh funkcij na mednarodnih tekmah zaradi vpletenosti v podkupovalno afero.

Lemme in Ullrich sta veljala za elitna rokometna sodnika, toda afera, ki je izbruhnila v začetku letošnjega leta, je na njunem sojenju pustila črn madež. Nemški mediji so namreč razkrili, da so ruski cariniki leta 2006 na moskovskem letališču v njuni prtljagi našli kar 50.000 ameriških dolarjev. Nemškima sodnikoma naj bi to vsoto leta 2006 namenilo vodstvo rokometnega kluba Čehovski medvedi za protiuslugo na povratnem obračunu finala evropskega pokala EHF s španskim Valladolidom. Do usluge delivcev rokometne pravice iz Magdeburga je očitno vendarle prišlo, saj je ruska ekipa na povratni tekmi nadoknadila sedem golov zaostanka s prve tekme v gosteh (29:36) in v Čehovu, predmestju Moskve, slavila zmago z 32:24.