26. 8. 2009

Znani datumi in ure letošnjega slovenskega superpokala v moški konkurenci v Mariboru

Uvodno dejanje letošnje rokometne sezone v Sloveniji bo superpokal, ki ga bo tokrat gostila športna dvorana Tabor v Mariboru. Zdaj so znani tudi natančni datumi in ure tekmovanja, na katerem bodo prvi vikend v septembru nastopili Cimos Koper, Gorenje Velenje, Trimo in Slovan.

Na osnovi uspešno končanih pogovorov s televizijsko postajo Športklub, ki bo neposredno prenašala dve tekmi, je zdaj jasno, da bo superpokal v soboto, 5. septembra, in nedeljo, 6. septembra 2009. Dvodnevno tekmovanje v okviru Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) bo potekalo v dvorani Tabor v Mariboru, za prvo lovoriko v letošnji tekmovalni sezoni pa se bodo potegovali štirje klubi: Gorenje Velenje (aktualni državni prvak Slovenije), Cimos Koper (pokalni prvak in slovenski podprvak), Trimo Trebnje (tretji v domačem prvenstvu) in ljubljanski Slovan (peti v slovenski ligi v minuli sezoni).

Ljubljanski klub je dobil posebno povabilo kot zamenjava za Celje Pivovarno Laško, ki od 4. do 6. septembra nastopa na kvalifikacijskem turnirju v Leonu v Španiji (klubi s posebnim povabilom EHF – Reale Ademar/Španija, Celje Pivovarna Laško/Slovenija, Lemgo/Nemčija in Kadetten Schaffhausen/Švica) za nastop v evropski ligi prvakov, kamor se bo med 32 najboljših klubov v tem tekmovanju uvrstil samo skupni zmagovalec iz Leona.

Na letošnjem slovenskem superpokalu v Mariboru bosta v soboto najprej na sporedu polfinalni tekmi, v nedeljo pa še dvoboja za tretje in prvo mesto. Naslov najboljšega kluba v superpokalu iz minule sezone brani Cimos, ki je septembra 2008 v finalu premagal Trimo.

Spored superpokala v Mariboru (dvorana Tabor):

Sobota, 5. septembra 2009:

ob 18.15: Cimos Koper – Trimo

ob 20.15: Gorenje Velenje – Slovan (neposredni prenos na Športklubu)

Nedelja, 6. septembra 2009:

ob 17.00: tekma za tretje mesto

ob 19.00: finale (neposredni prenos na Športklubu)