1. 9. 2009

Rokometni klub Rudar iz Trbovelj je uradno izstopil iz prvoligaškega tekmovanja

Rokometni klub Rudar iz Trbovelj je danes po elektronski pošti obvestil Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) in Rokometno zvezo Slovenije (RZS), da izstopa iz tekmovanja v MIK 1. ligi za moške in vseh drugih tekmovanj, ki so povezana s članskim moštvom. To pomeni, da bo v sezoni 2009/10 v prvoligaški konkurenci nastopilo samo enajst klubov.

Trboveljski klub (v imenu kluba je to storil Jože Weingartner) je danes dopoldan poslal uradno obvestilo ZROPS in RZS, v katerem je zapisano naslednje: "Obveščamo vas, da je upravni odbor rokometnega kluba Rudar Trbovlje na svoji seji 31. avgusta 2009 soglasno sprejel sklep, da izstopa iz tekmovanja v MIK 1. ligi za moške, kot tudi iz vseh drugih tekmovanj, povezanih s člansko vrsto kluba. O svoji odločitvi bo upravni odbor obvestil skupščino RK Rudar Trbovlje na seji, ki bo 9. septembra 2009 ob 18. uri."

Že pred koncem minule sezone so imeli v Trbovljah veliko težav, vrhunec – poleg okrnjenih treningov - pa je bila stavka (potem ko so klubu zagotovili obstanek v prvoligaški konkurenci) igralcev članskega moštva, tako da so morali potem na igrišče mladinci in celo kadeti. Po koncu sezone je moštvo trenerja Janija Čopa v veliki meri razpadlo, dolgovi kluba so naraščali in prihodnost je bila vedno bolj negotova. Medtem ko so ostali prvoligaški klubi že konec julija ali na začetku avgusta začeli s pripravami za novo sezono 2009/10, so se vodilni možje Rudarja prvič sestali šele 10. avgusta. Dva dni kasneje je potekel rok za plačilo tekmovalnih in sodniških stroškov, vendar je združenje rok za poravnavo dolgov podaljšalo do 25. avgusta.

Kljub temu klubu iz Trbovelj ni uspelo zbrati denarja – niti za poravnavo dolgov niti za morebitne nove igralske okrepitve. Z uradnim izstopom Rudarja iz prvoligaškega tekmovanja bo imela MIK 1. liga v prihajajoči sezoni samo enajst klubov, kar se bo zgodilo že četrto sezono zapored. V prejšnjih treh letih se je državno prvenstvo za moške vedno končalo zgolj z enajstimi klubi, potem ko so izstopili Velika Nedelja, Nova Gorica in Gold Club.