2. 9. 2009

Znani pari šestnajstine finala rokometnega pokala Pivovarne Union za moške

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije so danes izžrebali pare šestnajstine finala pokala Pivovarne Union za moške. Za letošnje pokalno tekmovanje se je prijavilo 27 klubov, tekme šestnajstine finala pa bodo v sredo, 23. septembra 2009.

Sprva je bilo prijavljenih 28 klubov, toda včeraj je iz vseh članskih tekmovanj izstopil Rudar iz Trbovelj. Med 27 klubi je enajst prvoligaških, sedem članov 1. B lige in osem drugoligašev ter moštvo Slovan veterani. Na današnjem žrebanju so RZS zastopali generalni sekretar Tomaž Jeršič, direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik (ki je tudi vlekel kroglice z imeni klubov) in projektni vodja za tekmovanja Samo Kuzma.

Izžrebanih je bilo 11 parov (skupaj 22 klubov), katerih zmagovalci se bodo uvrstili v osmino finala, kamor se je brez boja že uvrstilo pet moštev, ki danes niso bila izžrebana. To so Cimos Koper, Alples Železniki, Velika Nedelja, Trimo Trebnje in Merkur.

Do polfinala bo odigrana samo po ena tekma, pari pa bodo vsakič določeni na osnovi žrebanja. Tekme osmine finala bodo 21. oktobra 2009, četrtfinalne bodo na sporedu 2. decembra 2009, zaključni turnir najboljše četverice (Final four) pa bo 13. in 14. marca 2010.

Pari šestnajstine finala (tekme bodo v sredo, 23. septembra):

Cerklje - Prevent

Radovljica - Dol TKI Hrastnik