2. 9. 2009

Selektor Ivica Rimanić bo žensko reprezentanco prvič zbral sredi septembra

Selektor slovenske ženske članske reprezentance Ivica Rimanić bo dekleta prvič zbral 19. septembra. Čeprav jih je vodil že na sredozemskih igrah v Pescari, bo to njegova prva prava samostojna akcija. Ženske v septembru čaka kopica prijateljskih obračunov, oktobra pa že prva kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu na Norveškem in Danskem leta 2010.

Prvi strokovnjak ženske članske ekipe bo z dekleti opravil treninge in odigral množico pripravljalnih tekem v prvem ciklusu priprav, med 19. in 27. septembrom. Takrat bodo Slovenke v domovini odigrale dve pripravljalni tekmi s Švico (21. in 22. september), potem pa odpotovale na Slovaško. Med 25. in 27. septembrom jih tam čakajo obračuni z reprezentancami Južne Koreje, Slovaške in Nizozemske.

Vse omenjene prijateljske tekme in tekme za trening bodo dobra priprava za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2010, ki ga bosta gostili Norveška in Danska. Slovenija bo v kvalifikacijah za EP igrala v skupini 4 skupaj z Nemčijo, Belorusijo in Italijo.

Aktivnosti ženske reprezentance:

21. in 22. september – dve tekmi s Švico v Sloveniji

25. – 27. september – gostovanje na turnirju na Slovaškem (tekme z Južno Korejo, Slovaško in Nizozemsko)

14. oktober (prva tekma kvalifikacij za EP): Nemčija – Slovenija

18. oktober (druga tekma kvalifikacij za EP): Slovenija – Belorusija (dvorana na Kodeljevem v Ljubljani)

20. – 22. november – gostovanje v Španiji (tekme z Angolo, Japonsko, Španijo).