4. 9. 2009

Krim proslavil 25 let obstoja, danes in jutri memorialni turnir Vinka Kandije

Rokometni klub Krim Mercator, ki je slovenskemu športu priboril dva naslova evropskih prvakov (2001 in 2003), v tem letu praznuje 25 let obstoja. Na svečanem dogodku v Mestnem muzeju Ljubljana je bil med govorci tudi Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije.

V enem izmed ljubljanskih kulturnih hramov se je na slavnostni večer zbrala domala vsa rokometna smetana – od današnjih igralk in trenerjev do nekdanjih Krimovih imen. Ob  počastitvi 25-letnice kluba je vodstvo Krima Mercatorja podelilo kopico priznanj najzaslužnejšim za uspehe kluba v vseh teh letih. Zbranim je nekaj besed namenil nekdanji predsednik Krima kluba Zoran Janković, zdaj župan mesta Ljubljana, v času katerega je le-ta dvakrat stopil na sam vrh v ligi prvakinj, spregovoril je tudi nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan, kot častni govorec pa je nastopil tudi predsednik RZS Franjo Bobinac. "Vesel sem, da sem lahko zraven ob takšnem jubileju. Že 25 let se piše vrhunska zgodba, ki jo sam kot športni navdušenec in ljubitelj rokometa ves čas spremljam. To, kar ste dosegli do zdaj, je izjemno. Čestitke vsem igralkam, trenerjem in vodstvu. Vesel sem tudi, ker sem prepričan, da je pred Krimom še lepa prihodnost,""je med drugim dejal predsednik RZS in dodal: "Ni dovolj le, da se v klubu dela dobro, temveč so pomembni tudi navijači, mediji in pokrovitelji. Veliko pa je odvisno tudi od odnosa države. Kar slabe volje sem, ko vidim, da se v šport vlaga le deset odstotkov tega, kar se vlaga v kulturo. Čeprav sam rad hodim v gledališče in na koncerte, pa vendarle menim, da mora država spremeniti odnos do športa. In tako sam kot s pomočjo sodelavcev se bom trudil, da se bo to tudi zgodilo."

Na prireditvi je potekala tudi javna dražba Krimovega dresa s podpisi nekdanjih in sedanjih igralk kluba. Izklicna cena je bila 250 evrov, prodan pa je bil za 1500. Kupili so ga člani navijaške skupine Krimovci, ček z omenjeno vsoto pa sta prevzeli predstavnici Materinskega doma Ljubljana. Pester program so še polepšale aktualne igralke kluba z Galjevice, ki so se predstavile nekoliko drugače – ne na parketu, temveč v vlogi manekenk, oblečenih v športna in modna oblačila ter obutev znamke Hummel. Ob koncu prireditve so vse generacije igralk zapele klubsko himno in razrezale torto.

V sklopu praznovanja obletnice kluba bo dva dni (petek in sobota) dvorana na Kodeljevem - vstop je prost - gostila tradicionalni, letos že osmi turnir Vinka Kandije v spomin na nekdanjega slovitega trenerja Krima. Na njem bodo igrale gostiteljice, romunska Valcea, črnogorska Budućnost in avstrijski Hypo. V soboto bodo med 11. in 13. uro predstavitve in tekme mlajših Krimovih selekcij (mlajše deklice, sterjše deklice, kadetinje in mladinke).

 

Spored turnirja:

 

Petek, 4. septembra 2009:

 

ob 17.00: Hypo - Oltchim Valcea 22:32 (8:19)

ob 19.00: Krim Mercator - Budućnost 34:35 (17:21)

 

Sobota, 5. septembra 2009:

 

ob 15.30: tekma za tretje mesto: Krim Mercator - Hypo

ob 18.00: finale: Oltchim Valcea - Budućnost

Foto: RK Krim/Aleš Fevžer