4. 9. 2009

Celjani v lovu za evropsko ligo prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško od danes do nedelje v Leonu v Španiji nastopajo na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v evropsko ligo prvakov. Njihovi nasprotniki bodo španski Reale Ademar (danes ob 20.45), nemški Lemgo (sobota ob 20.45) in švicarski Kadetten (nedelja ob 16.30), v ligo prvakov pa se bo uvrstil samo zmagovalec turnirja.

Celjani bodo v Leonu nastopili v zelo zdesetkani zasedbi. Zaradi poškodb trener Tone Tiselj namreč ne more računati kar na štiri zelo pomembne igralce: Aleša Pajoviča (roka), Miladina Kozlino (rame), Branka Bedekoviča (ahilova tetiva) in Aljoša Rezar (koleno). Med 24 klubov, ki bodo nastopili v glavnem delu letošnje lige prvakov, se bo s turnirja povabljencev v Leonu (četverica, ki je dobila posebna povabila s strani evropske zveze EHF) uvrstil le zmagovalec, ostala tri moštva pa bodo evropsko sezono nadaljevala v pokalu EHF.

Tone Tiselj, trener Celja Pivovarne Laško: "Naše možnosti bi bile vsekakor veliko večje, če bi bili v popolni postavi. A v tem trenutku lahko glede na videno na turnirju v Nemčiji rečem to, da bo ekipa dala svoj trenutni maksimum. Glede na število igralskega kadra, s katerim trenutno razpolagamo, nam turnirski sistem tekmovanja ne gre na roko, kajti naši nižji in lažji igralci ob agresivni igri, ki jo igramo, trošijo neprimerno več energije na vsaki tekmi kot nekateri nasprotniki. A vseeno sem trdno prepričan, da bo ekipa odigrala po svojih najboljših močeh in da v tem pogledu zagotovo ne bo razočarala. Turnir je res močan, kajti ekipe, s katerimi se bomo srečali, so v bolj kompletnih postavah od nas in kar je v začetku tekmovanj še pomembneje, so skupaj dlje od nas. Mi gremo v Španijo neobremenjeni, poskušali pa bomo pokazati dobro igro. Fantom zaupam, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči. Nad njimi ni nobenega pritiska, da morajo narediti kaj posebnega. Mogoče bo ravno ta sproščenost pripomogla k temu, da bomo odigrali še boljše."

Edvard Kokšarov, kapetan Celja Pivovarne Laško: "Seveda je težko napovedati, kaj bomo dosegli v Leonu. Naredili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi osvojili prvo mesto in se uvrstili v ligo prvakov. Toda če nam ne bo uspelo, mislim, da bo javnost pokazala razumevanje za to, da je tako spremenjeni igralski zasedbi težko pokazati maksimum že po samo mesecu dni skupnih treningov. Kljub velikemu številu prihodov in odhodov igralcem mislim, da imamo boljšo zasedbo kot v minuli sezoni, zato bomo skušali tudi na turnirju v Španiji čim dražje prodati svojo kožo. Vsi trije nasprotniki so zelo kakovostni, še posebej pa Ademar, ki je poleg tega še gostitelj turnirja."

Spored turnirja:

Petek, 4. septembra 2009:

ob 18.45: Lemgo – Kadetten
ob 20.45: Reale Ademar – Celje Pivovarna Laško

Sobota, 5. septembra 2009:

ob 18.45: Kadetten – Reale Ademar
ob 20.45: Celje Pivovarna Laško – Lemgo

Nedelja, 6. septembra 2009:

ob 16.30: Celje Pivovarna Laško – Kadetten
ob 18.30: Reale Ademar - Lemgo