7. 10. 2023

Krimovke v Logatcu osvojile slovenski superpokal

Rokometašice Krima Mercatorja so letošnje zmagovalke zaključnega turnirja za slovenski superpokal v Logatcu. Ljubljanska ekipa je na današnji finalni tekmi pred 200 gledalci premagala Mlinotest iz Ajdovščine s 35:29 (16:15).

Ekipa iz Vipavske doline se je na današnji finalni tekmi srdito upirala edini ženski poklicni rokometni zasedbi na slovenskih tleh. V 54. minuti je zaostajala le za tri gole (28:31), nato pa jim je Krim v naslednjih dveh minutah - po dveh golih Tjaše Stanko in Jovanke Radičević - ušel na šest golov (28:34).

Pri Krimu Mercatorju sta bili na današnji finalni tekmi najbolj učinkoviti Radičević z desetimi in Tamara Mavsar z osmimi goli, pri Mlinotestu pa Ana Abina z enajstimi in Nuša Fegic z osmimi zadetki.

Na petkovih polfinalnih dvobojih je ekipa iz Vipavske doline premagala Trgo ABC Izolo s 35:22 (19:12), ljubljanska pa je bila zanesljivo boljša od Zvezde iz Logatca s 60:22 (32:10).

IZJAVI PO TEKMI

Tamara Mavsar, rokometašica RK Krim Mercator:
"Tekma je seveda bila zanimiva in atraktivna, če ne drugega za gledalce, po malce manj napeti prvi. Vse čestitke Ajdovščini za borbo, hkrati bi omenila tudi, da takšne organizacije superpokala še ni bilo. Zato organizatorjem vse pohvale za izvrsten in lep dogodek."

Jan Žbogar, trener ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Zelo sem ponosen na punce, to je bila za njih že četrta tekma v tednu dni, še v soboto smo igrali v Grčiji. Na žalost je na koncu zmanjkalo, a nič zato. Gledalci so lahko uživali in lahko smo vsi zadovoljni. Zdaj se bomo postavili Švicarkam v evropskem tekmovanju, kjer ciljamo na polfinale ali finale."