6. 8. 2023

Kadetska reprezentanca v nadaljevanju SP proti Hrvaški in Portugalski

Slovenska kadetska izbrana vrsta je uvodni del svetovnega prvenstva do 19 let na Hrvaškem sklenila na drugem mestu skupine B. V boju za uvrstitev v četrtfinale jo čakata srečanji s Hrvaško in Portugalsko.

Slovenski kadeti so svojo pot na turnirju svetove elite v Varaždinu odprli z visoko zmago nad Novo Zelandijo (60:11), nadaljevali z novim uspehom protu Maroku (38:20) in sklenili s porazom na tekmi za prvo mesto v svoji skupini proti Madžarski (25:29).

Sreda, 2. avgusta (Arena Varaždin, Varaždin):
SLOVENIJA : NOVA ZELANDIJA 60:11 (30:3)
Slovenija:
Marušič, Mesarec; Jelen 2, Smolič 1, Korošec 2, Malović 5, Hriberšek 3, Muhič 6, Mlivič 2, Belej 9, Kačičnik 10, Ključanin 2, Omahen 3, Zajc 1, Begić Zbačnik 6, Kovačević 8.

Petek, 4. avgusta (Arena Varaždin, Varaždin):
SLOVENIJA : MAROKO 38:20 (17:7)
Slovenija: Marušič, Mesarec; Jelen, Smolič 1, Korošec, Malović 1, Hriberšek 3, Muhič 1, Mlivič 3, Belej 1, Kačičnik 7, Ključanin 4, Omahen 5, Zajc 4, Begić Zbačnik 2, Kovačević 6.
STATISTIKA

Sobota, 5. avgusta (Arena Varaždin, Varaždin):
MADŽARSKA : SLOVENIJA 29:25 (14:14)
Slovenija: Marušič, Mesarec 1; Jelen, Smolič, Korošec, Malović 1, Hriberšek 4, Muhič, Mlivič 6, Belej, Kačičnik 2, Ključanin 4, Omahen 5, Zajc 1, Begić Zbačnik, Kovačević 1.

Selektor izbrane vrste v kadetski kategoriji, Aleksander Markl, je po sobotni tekmi z Madžarsko sklenil vtise po zaključku prvega dela svetovnega prvenstva: "V skupinskem delu smo rutinirano oddelali prvi dve tekmi in zabeležili dve visoki zmagi. S tema dvema zmagama smo izpolnili prvotni cilj uvrstitev med najboljših 16 ekip. Vedeli smo, kaj nas čaka na tekmi z Madžari, ki so izredno kvalitetna ekipa, četrti z lanskega evropskega prvenstva v Črni gori. Tudi po tej tekmi nimamo fantom česa očitati. Madžarska je na koncu zasluženo zmagala, saj je bila v ključnih trenutkih bolj zbrana." Strateg slovenskih rokometašev se je ozrl tudi proti nadaljevanju turnirja: "Zdaj moramo dvigniti glave ter se podati v boj s Hrvaško in Portugalsko za preboj v četrtfinale."

Obračuna za preboj med osmerico najboljših moštev na svetu bosta na sporedu v začetku naslednjega tedna. Z gostitelji turnirja, reprezentanco Hrvaške, se bo Slovenija v Varaždinu pomerila že v ponedeljek, 7. avgusta, ob 19.30. Dan kasneje se bodo Slovenci udarili še s Portugalci (17.30).