11. 8. 2023

Kadetinje po skupinskem delu v Bakuju neporažene, v polfinalu proti Ferskim otokom

Slovenska ženska kadetska izbrana vrsta je na turnirju EHF Championship v Azerbajdžanu skupinski del tekmovanja sklenila brez poraza, s štirimi zaporednimi zmagami. Vstopnico za finale si bodo kadetinje poskušala priboriti to soboto, ob 17.00, proti Ferskim otokom.

S popotnico osvojenega petega mesta na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru je reprezentanca kadetinj suvereno opravila s tekmicami v skupini A na tekmovanju EHF Championship v Bakuju. Slovenske rokometašice so v uvodnem delu turnirja preskočile ovire Bosne in Hercegovine, Azerbajdžana, Gruzije in Litve.

SLOVENIJA - BOSNA IN HERCEGOVINA 41:27 (20:12)

SLOVENIJA - AZERBAJDŽAN 58:6 (29:3)

SLOVENIJA - GRUZIJA 30:14 (16:5)

SLOVENIJA - LITVA 33:28 (16:14)
STATISTIKA

Naslednji izziv na poti mladih Slovenk med elito, ki pomeni igranje na evropskem prvenstvu, bo zasedba Ferskih otokov, ki je v skupini B zasedla drugo mesto za Španijo. V neposrednem prenosu na EHF TV bo naša reprezentanca preboj v veliki finale iskala to soboto, ob 17.00.

Glavni strateg na slovenski klopi, Jernej Rantah, je z doslej opravljenim delom in prikazanim pristopom zadovoljen: "Na začetku je bilo prisotne malo treme, a dekleta so rastla s tekme v tekmo. Prvi cilj, torej uvrstitev v polfinale, je izpolnjen. Tam nas čaka neugoden tekmec. Ferske rokometašice igrajo hiter rokometa, a mi ciljamo na zmago in uvrstitev v finale, kar je bil naš cilj pred prvenstvom. Potem bo mogoče vse."