26. 1. 2006

Nocoj proti Švicarjem

Moška izbrana vrsta je v St. Gallen prispela že v torek zvečer, včeraj popoldne pa je opravila prvi trening v dvorani Kreuzbleiche, kjer bo nocoj odigrala tekmo prvega kroga skupine A EP 2006 z gostitelji Švicarji. Dvorana je od hotela, v katerem so slovenski rokometaši nastanjeni skupaj s Švicarji, oddaljena deset minut vožnje z avtobusom. Na prvem treningu je bila dobra volja pri varovancih selektorja Slavka Iveziča očitna, nekaj težav so imeli le slovenski vratarji, saj gol ni bil ustrezno pričvrščen in postavljen na igrišče. Zaplet sta ob pomoči Jana Tuika, moža, ki je pri EHF zadolžen za igrišča, rešila trenerja Marko Šibila in Aleksander Lapajne. Slovensko moško reprezentanco v St. Gallenu spremlja rekordno število slovenskih medijev, skupaj je predstavnikov sedme sile kar petnajst, kar zgovorno priča o zanimanju slovenskih ljubiteljev športa za nastope moške izbrane vrste na EP v Švici. Dvorana Kreuzbleiche sicer sprejme 4500 gledalcev in je že nekaj tednov razprodana, med gledalci pa bo najmanj 50 slovenskih navijačev. Novinarjem iz Slovenije, a tudi iz drugih držav, pa se je že pred začetkom kolcalo po Euru 2004, oziroma Sloveniji. Vsi trdijo, da se Švica s pogoji za delo ne more primerjati s tistim, kar jim je bilo omogočeno v Ljubljani, Celju, Kopru in Velenju.