16. 8. 2006

Konec sanj o medalji

SLOVENIJA – DANSKA 29 : 41 (18 : 21)
Innsbruck – Olimpijska dvorana v Innsbrucku. 500 gledalcev. Sodnika: Vagyf Aliyev in Alekper Aghakishiyev (oba Azerbajdžan).
Slovenija: Skok (10 obramb), Karpan (5 obramb); Klepej 3, Bečirovič, Hartman, Bezjak 3, Kleč, Gregorc 3, Skube 7, Poklar 2, Ilc, Furlan 8 (5), Sever 1, Abrahamsberg 2. Trener: Janez Ilc
Danska: Winkler (9 obramb), Pedersen (4 obramb); Bertelsen 6, Christiansen 2, Toft Hansen 1, Hundstrup 3, Irming Andersen 3, Jorgensen, Oris Nielsen 2, Mazur 3, Poulsen 9(5), Hansen 7, Nielsen 4, Ostergaard 1. Trener: Soren Hilderbrand
Sedemmetrovke: Slovenija 7/5; Danska 6/5.
Izključitve: Slovenija 14; Danska 6 minut.
Rdeči karton: Skube (56 – grob prekršek).

Konec sanj o medalji
Danski rokometaši so končali slovenske sanje o medalji na EP v Innsbrucku. Danci so bili za razred boljši nasprotnik in zasluženo veljajo poleg Hrvatov, Srbije za glavnega favorita prvenstva. Začetek tekme ni kazal na tako visok poraz. Tako zdaj Slovenijo čaka boj od petega do osmega mesta.

Odlični začetek trajal le sedem minut
Začetek naših mladih upov je bil obetaven, takšen kot so se dogovorili s strokovnim štabom pred tekmo. Po trdni obrambi so izhajali protinapadi ter lahki zadetki in Slovenija je povedla s 4:1. Žal se je tako zbrana oz. disciplinirana igra končala že v 7. minuti. Sledili so prehitro zaključeni ter neuspešni napadi mladih Slovencev in hitri Danci so preko protinapadov v 14. minuti že vodili z 10:7, nekaj trenutkov kasneje pa je »skandinavska« prednost že znašala +5. Blestela so danska krila, ki so uničevala vratarja Skoka ter njegove soigralce. Vseeno s strani Slovenije ni bilo bele zastave. Četi trenerja Janeza Ilca se je uspelo pobrati v končnici prvega polčasa, ko je na sceno z uspešnimi solo prodori stopil Skube, ki je stalil prednost na -3, 18:21.

Danski drugi polčas
Izid drugega polčasa 20:11 v korist naslednikov »dinamitne generacije« pove vse.
Slovenija je preko Poklarja pri 20:23 zapravila protinapad in zamudila verjetno še zadnjo priložnost za priključek. Nato pa je vse v znamenju Dancev, ki so se enostavno razleteli po igrišču in v svojem znanem ritmu počasi mleli nemočnega nasprotnika. Trener Ilc se je pri zaostanku 23:32 odločil dati priložnost igralcem s klopi, tako sta prve minute na igrišču na tem EP preživela Ivo Ilc ter Jaka Sever, ki se je tudi vpisal med strelce. Na tribuni sta tokrat ostala Rok Šimič (zlomljen prst) ter Celjan Aleš Muhovec. Srečanje Slovenije in Danske sta sodila azerbajdžanska sodnika, ki pa podobno kot slovenski rokometaši nista blestela. Tako so si po koncu srečanja Danci prislužili velik aplavz in seveda tudi čestitke Slovencev. S tako igro bodo Danci težko premagljiv nasprotnik v Innsbrucku. Po videnem jih lahko ogrozijo le »balkanski blok« oz. Hrvaška in Srbija. Torej v polfinalu nas najverjetneje čakata dvoboja »balkancev« in »skandinavcev«, kateri pa imajo kar precej pomoči s strani sodnikov ter vsega ostalega. Bo to dovolj za naslov evropskih prvakov?

Jutri ob 18.00 uris Slovaki
V torek ob 18.00 uri v univerzitetni športni dvorani se bodo Slovenci pomerili s Slovaki. To bo tekma za tretje mesto v skupini. Slovaki so solidna ekipa, ki pa ji ob koncu tekme ponavadi zmanjkuje moči. Z hitro igro bi Slovenci lahko prekinili niz dveh zaporednih porazov (Švedska, Danska).