2. 8. 2006

Čehi boljši od kadetov

Slovenija : Češka 30:44 (17:19)
Dvorana TTÜ, gledalcev 70, sodnika Nikolov in Nachevski (oba Makedonija).
Slovenija: Čudič, Rojc 2, Anderluh 1, Praznik 9, Šalamon 1, Peterlin 3, Razgor 1, Špegel 3, Dolenec 4, Župič, Svetelšek 1, Zbičajnik 3, Paladin, Slamar 2.
Češka: Mrkva, Rejda, Brykner 3, Kruzik, Kotrc 2, Polasek 8, Sliwka 6, Honsa 2, Divis 4, Krupa, Bavlnka, Vyjidak 10, Zavorka 1.
Sedemmetrovke: Slovenija: 4(4); Češka 3(3).
Izključitve: Slovenija: 12 min.; Češka 10 min.

Že pred srečanjem je prvi del naloge, ki bi omogočal Slovencem, da bi se borili za 9. mesto izpolnila Estonija, ki je premagala Slovake za tri zadetke. Naši kadeti bi morali biti od Čehov tako boljši za šest.
Tekmo so pričeli bolje igralci Slovenije, ki so povedli z dvema zadetkoma Boštjana Špegla in prednost obdržali do sedme minute, ko so češki reprezentanti prvič na srečanju izenačili izid, minuto zatem pa iz najstrožje prešli v vodstvo za dva gola.
V 17. minuti je bilo 10:10, ko je dvakrat iz sedmih metrov zadel Aljoša Praznik, slednji je do omenjene minute premagal naspotnega vratarja štirikrat. V nadaljevanju je slovenskim igralcem znova malo popustila zbranost v napadu, saj je Mrkva v vratih Čehov obranil tri protinapade zaporedoma in s tem omogočil soigralcem, da so povedli v 25. minuti s 16:13. Do konca polčasa je izbrana vrsta Slovenije znižala zaostanek za zadetek, polčas se je tako končal z 19:17 v korist češke reprezentance.

Drugi polčas se je pričel dobro za slovenske igralce, saj so se približali na zadetek zaostanka in imeli tudi nalet, toda v trenutku, ko se je lomil rezultat, sta na »sceno« stopila sodnika iz Makedonije, ki sta tri napade zaporedoma »odpiskala« v škodo naših igralcev in Čehi so prišli do vodstva štirih zadetkov, po katerih pa se Slovenci niso več pobrali in razlika je iz minute v minuto naraščala. Največ težav sta povzročala kadetom Slovenija oba krilna igralca in desni zunanji igralec, ki je dosegel 10 golov.
V četrtek čaka Slovenijo reprezentanca Rusije, ki je bila v svoji skupini tretja. V primeru zmage čaka Slovence v soboto tekma za 13. mesto in v primeru poraza boj za 15. mesto.

Izjava po tekmi:
Jure Dolenec, kapetan Slovenije: »Odigrali smo še eno izmed serij slabih tekem, tako da se moja napoved pred srečanjem spet ni uresničila. Pričakovali smo vsaj zmago proti Češki, vendar enostavno nismo več pravi v glavah. Na EP smo pričakovali mnogo več in zato je razočaranje toliko večje. Svoje igre enostavno ne moremo več dvigniti, kot da bi imeli neko zavoro in posledično je tudi raven samozavesti povsem na dnu.«