2. 8. 2006

Kadeti pred tekmo s Češko

Prek Čehov do prve zmage?

Talin – Mlade reprezentante Slovenije čaka danes še zadnja tekma drugega dela rokometnega evropskega prvenstva v Estoniji. Nasprotnik bo Češka, ki podobno kot naši kadeti, še nima zmage na tekmovanju.

Kadeti Slovenije se bodo ob 19. uri pomerili z izbrano vrsto Češke in potrebujejo visoko zmago, poleg tega pa mora Estonija premagati Slovaško. V tem primeru bi se Slovenci uvrstili v boje za mesta od 9 do 12, v nasprotnem primeru pa jih čakajo boji za zadnja štiri mesta na tekmovanju.

V ponedeljek, ko je bil na prvenstvu prosti dan, so rokometaši popoldne izkoristili za sprehod po mestu, dan zatem pa so odigrali tekmo proti domačinki prvenstva, Estoniji. Danes so dopoldne so opravili trening v naravi, namesto v dvorani, zvečer pa jih čaka še tekma proti Češki.

Jure Dolenec, igralec Slovenije: »Pred današnjo tekmo pričakujem, da se bomo končno zbrali in tudi premagali Čehe. Upam, da bomo pred našim srečanjem še vedno imeli možnost za uvrstitev od 9. do 12. mesta, vsekakor pa pričakujem zmago, saj na tem prvenstvu še nismo pokazali česa smo sposobni,« je dejal kapetan izbrane vrste o pričakovanjih, nato pa še pokomentiral dosedanje napake v igri: »Enostavno ne igramo obrambe, kar nikoli ni bila naša značilnost. Ne vem kaj se je dogajalo v naših glavah in z nami. Zato upam, da bomo to lahko do konca tekmovanja popravili in vsaj pustili boljši vtis.«