12. 12. 2006

Moška reprezentanca za SP 2007

Kasim Kamenica, selektor moške izbrane vrste, je objavil seznam kandidatov za nastop na SP januarja prihodnje leto v Nemčiji Na seznamu je 22 igralcev, za nastop na SP jih bo v poštev prišlo 20, priprave pa se bodo začele 18. decembra v Novi Gorici.
Zbrali se bodo v ponedeljek, 18. decembra v Ljubljani, oziroma Novo Gorici, kjer bodo ostali do sobote, 30. decembra. Drugi del priprav bodo opravili v Kopru, od 1. do7. januarja. V tem času bodo v Bonikifi nastopili na Slovenija/Croatia pokalu. V petek, 5. decembra se bodo pomerili z Egiptom, dan kasneje z Grčijo in v nedeljo, 7. januarja še s Hrvaško. Tretji, zaključni del priprav se bo začel 8. januarja, v četrtek, 11. in petek, 12. januarja pa bodo v Szombathelyju odigrali še dve tekmi z Madžarsko. Zaradi klubskih obveznosti se bo Vid Kavtičnik pripravam priključil 1. januarja, Aleš Pajovič 26. decembra, Sergej Rutenka 22. ali 23. decembra, Renato Vugrinec pa 26. decembra.
Na seznamu so: vratarji: Beno Lapajne (CAI Aragon), Gorazd Škof, Dušan Podpečan (oba Celje Pivovarna Laško); leva krila: Zoran Jovičič (Gold Club), Luka Žvižej (Teka Cantabria), David Špiler (Celje Pivovarna Laško); levi zunanji: Sergej Rutenka, Aleš Pajovič (oba Ciudad Real), Miladin Kozlina (Celje Pivovarna Laško), Ognjen Backovič (Darien Logrono); srednji zunanji: Rok Ivančič (Trst), Rok Praznik (Cimos Koper), Ivan Simonovič (Bosna Sarajevo); desni zunanji: Renato Vugrinec (Portland SA), Boštjan Kavaš (Gorenje), Jure Natek (Celje Pivovarna Laško); desna krila: Vid Kavtičnik (Kiel), Matjaž Brumen, Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško); krožni napadalci: Zoran Lubej (Antequera), Matjaž Mlakar (Gorenje), Goran Kozomara (Teka Cantabria)