4. 12. 2007

Zmaga moške reprezentance

Slovenija – Švica35:34 (18:18)
Sevnica – Dvorana OŠ. 800 gledalcev. Sodnika: Veber in Pangerc (Slovenija).
Slovenija: Škof (5 obramb), Vončina (3 obrambe), Rezar (3 obrambe), Kozlina 5, Miklavčič 4, Dobelšek 3, Rapotec 2, Ščurek 1, Mlakar 2, Kavaš 3, Špiler 5 (2), Skube, Konečnik, Praznik 2, Gajič 8 (2), Nikolič. Selektor: Kasim Kamenica.
Švica: Merz, Ebinger (9 obramb), Steiger (4 obrambe – 2 x 7m); Stauber, Parolo, Kurth 2, Uršič 10 (1), Schmid 11 (2), Hess 2, Grauber, Egenschwiller, Fellman 4, Oltamanns 1, Struebin, Vukelič 3, Bucher.Sedemmetrovke: Slovenija 6 (4), Švica 3 (2).
Izključitve: Slovenija 6, Švica 4 minute.Začelo se je slovesno. Gledalce je pred tekmo zabavala Nuša Derenda, mladi fant je na trobenti odigral švicarsko in slovensko himno, Leopold Kalin, generalni sekretar RZS, pa je vodstvu RK Sevnica predalo posebno priznanje. Na igrišču smo videli pravo bitko, še posebej v drugem polčasu, ko je bila igra obeh reprezentant na visokem nivoju. Slovenija je v prvem polčasu povedla z 10:8, a se Švicarji niso predali. Pri njih je ob Andreasu Schmidu blestel krožni napadalec Ivan Uršič, švicarski reprezentant slovenskih korenin. Po njuni zaslugi so tekmeci v 27. minuti povedli s 16:15, a se je prvi polčas končal brez zmagovalca. Vsi trije slovenski vratarji so sicer dobili po 20 minut igre, na klopi sta ves čas ostala Mirko Nikolič in Robi Konečnik, prve reprezentančne minute pa je dobil mladi Trebanjec Sebastian Skube.
V nadaljevanju so Švicarji povedli s 25:23, a so Slovenci z zadetkoma Davida Špilerja in Jureta Dobelška hitro izenačili. Zaključne minute so bile dramatične, Slovenija je povedla s 33:30 v 57. minuti, potem pa je Dragan Gajič zgrešil dve sedemmetrovki, kar bi bilo lahko usodno. Toda bojevitost varovancev selektorja Kasima Kamenice je bila na visokem nivoju. Aljoša Rezar je zaustavil tri strele Švicarjev, ki so poizkušali z obrambo 4-2, a je bila igra slovenskih rokometašev dovolj natančna in potrpežljiva. Druga medsebojna tekma se bo v torek, 4. decembra v Trbovljah, pričela ob 17. uri.