12. 4. 2007

Obvestilo za javnost - 4. seja predsedstva

Ljubljana, 12. april 2007 – Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je v torek, 10. aprila 2007 v prostorih Rokometne zveze Slovenije, Kongresni trg 3 v Ljubljani zasedalo na svoji 4. seji. Dnevni red je obsegal sedem točk in predsedstvo je soglasno sprejelo vse predlagane sklepe.

Seja se je pričela s poročili selektorjev članskih reprezentanc; Roberta Beguša iz EP 2006 Švedska in Kasima Kamenice iz SP 2007 Nemčija. Oba selektorja sta tudi ustno predstavila glavne točke poročil. Ob koncu razprave je predsedstvo soglasno sprejelo obe poročili.
V nadaljevanju je Leopold Kalin predstavil poročilo o pridobljenih sponzorjih. RZS je za leto 2007 uspela pridobiti za 260.000 EUR potrebnih sponzorskih sredstev. Glede na točen podatek o prihodkih iz naslova sponzorskih sredstev, se je predsedstvo seznanilo tudi s korigiranim planom za leto 2007. Zaradi zmanjšanih sredstev Fundacije za šport za leto 2007, so se morale zmanjšati tudidoločene aktivnosti reprezentanc.
Skladno s sklepom predsedstva na eni od prejšnjih sej, se je predstavilo revidirane računovodske izkaze RZS za leti 2005 in 2006. Revizijska družba KPMG revizija d.o.o. je za obe leti podala pozitivno mnenje o poslovanju RZS.
Pri osnutkih prenovljenih aktov RZS; Statut, Registracijski pravilnik, Disciplinski pravilnik, Pravilnik o rokometnih tekmovanjih in Poslovniku Zobra članov so člani predsedstva imeli kar nekaj pripomb, vendar so na koncu soglasno sprejeli sklep, da se akti podajo v enomesečno obravnavo vsem klubom, članom predsedstva in vsem članom organov v okviru RZS.
Glede novih poslovnih prostorov je predsedstvo izmed treh ponudb izbralo lokacijo na Leskovškovi 9 e v Ljubljani s skupno površino 375,30 m2, skupaj z enajstimi notranjimi ter tremizunanjimi parkirnimi mesti. Kot pogoj za nakup je predsedstvo navedlo uspešno prodajo obstoječih poslovnih prostorov, za katere se objavi razpis za prodajo.
Na seji je predsednica Strokovnega sveta predstavila projekt »Športni kamp Rokometne zveze Slovenije«, ki bi ga z minimalnim vložkom RZS začeli izvajati že letos, in sicer je planiran od 18. – 26. avgusta 2007 v Savudriji. Na njem pa bi sodelovali mladi rokometaši in rokometašice letnika 1994 in 1995. Predsedstvo je ob koncu predstavitve soglasno potrdilo predlog.
Pod zadnjo točko sej je predsedstvo seznanilo z odstopom Edvarda Lesnika z mesta člana predsedstva RZS ter z odstopom Vilija Trofenika z mesta predsednika Registracijske komisije RZS. Na mesto predsednika Registracijske komisije se je imenovalo Aleša Koršiča.
Ob zaključku seje je generalni sekretar informiral predsedstvo tudi o uspehu mladinskih reprezentanc, ki sta se obe uvrstili na EP in SP.