21. 3. 2008

Boljši od Romunov

Slovenija - Romunija37:36 (18:19)
Miškolc - Športna dvorana. 800 gledalcev. Sodnika: Lemme in Ullirch
Slovenija: Vončina (4 obrambe), Škof (12 obramb); U. Rapotec 6, Mlakar 3, Natek 2, Dujmovič 5, Brumen 5, Špiler 4, Miklavčič 3, Praznik 3, Gajič 5, Skube 1, Žvižej. Selektor: Miro Požun.
Romunija: Stanescu, Iacob 4, Cozma, Senici, Timofte, Buricea, Rohozneanu, Petrea 4, Stavrositu 5, Sania 1, Toma 6, Ghionea 9, Popescu, Ilinescu 2, Prianu 5, Muresa. Selektor: Omer Aihan.
Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Romunija 6 (6).
Izključitve: Slovenija 10, Romunija 2 minuti.

Na drugi tekmi Panonija pokala, ki se igra v Miškolcu, je močno oslabljena slovenska izbrana vrsta, po dramatični končnici, ugnala Romunijo. Tekmec je v prvem in drugem polčasu imel prednost petih zadetkov, nazadnje v 50. minuti, a je v zaključku tekme blestel Gorazd Škof, ki je zaklenil slovenska vrata in s svojimi obrambami omogočil priključek. Zmagoviti zadetek je minuto pred koncem dosegel Sebastian Skube, zadnji strel Romunov pa je Škof zaustavil. Po tekmi se je izbrana vrsta vrnila domov, v Radencih pa bo v soboto, 22. marca, zaključila s tem delom priprav.
Izjava s
Miro Požun, selektor Slovenije: »Romuni so bili večji del tekme boljši. Že v prvem polčasu so si priigrali visoko prednost in podobno je bilo tudi v drugem. Toda v končnici je tekmec odigral nespametno. Mi smo imeli razpoloženega Škofa, naši mladi fantje pa so z agresivno igro prišli do preobrata. Špilerju in Natku se je poznala utrujenost in zato smo v drugem polčasu igrali s Skubetom in Miklavčičem.«