19. 5. 2008

Ženska reprezentanca začela priprave za kvalifikacije

Slovenska ženskareprezentanca je v ponedeljek v Velenju začela priprave za kvalifikacijski tekmi z Belorusijo za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo od 2. do 14. decembra v Makedoniji. Prva tekma med Slovenijo in Belorusijo bo 31. maja v Minsku, povratna pa 7. junija v celjskem Zlatorogu. Slovenski selektor Robert Beguš je zaradi poškodb Amre Pandžič in Maje Zrnec v izbrano vrsto vrnili izkušeni Sergejo Stefanišin in Tanjo Oder, ki imata več reprezentančnih nastopov kot vse ostale igralke skupaj. Prvi del priprav bodo dekleta opravile v Velenju, drugega v Brežicah, v tem času pa bodo odigrale tudi dve prijateljski tekmi z Nizozemsko.
»Lani nismo nastopili na svetovnem prvenstvu v Franciji, po enoletnem premoru pa se znova želimo vrniti na veliko reprezentančno prizorišče. Pred nami je težka naloga, marčevska turneja na Češkem v okviru tedna Evropske rokometne zveze (EHF) pa je pokazala, da smo na pravi poti. Izjemno vesel sem, da je Rokometna zveza Slovenije (RZS) uslišala našo željo, tako da bomo povratno tekmo igrali v Celju. Upam, da tudi pred številnim občinstvom,« pravi Beguš.
Na Beguševem seznamu so naslednje igralke: Sergeja Stefanišin, Tatjana Oder, Manuela Hrnjič, Lina Krhlikar, Barbara Varlec, Ana Gros, Neli Irman, Anja Argenti, Urša Oven (vse Krim Mercator), Miša Marinček, Nastja Praprotnik, Kristina Mihič, Jelena Kikanovič (vse Mercator Tenzor Ptuj), Branka Zec, Nuša Skutnik, Neža Mitruševska (vse Olimpija PLK), Nina Jeriček, Katja Čerenjak (obe Celeia Žalec) in Maja Šon (Celjske mesnine).