4. 8. 2008

Slovenci na EP za mladince osvojili 13. mesto

Slovenija - Estonija35:26 (18:15)
Brašov - Športna dvorana. 200 gledalcev. Sodnika: Kouz in Zoba (Ukrajina).
Slovenija: Vrbinc (8 obramb - 1 x 7-m), Župič (6 obramb); Rojc 3, Bundalo 2, Pučnik 2, Špiljak 1, Paladin 3, Razgor 8, Dolenec 5, Sok 2, Vrečar 1, Leban 5, Flajs 3, Skube.
Estonija: Kisenja (10 obramb), Lookene; S. Pinnonen, Voika, Jaanimaa 7, Kao 1, Tibar 5, Patrail 5, Toomla 3, Sillaste, Volt, Rooba 3, Kullama 2, M. Pinnonen.
Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Estonija 1 (0).
Izključitve: Slovenija 16, Estonija 12 minut.
Varovanci trenerja Slavka Iveziča so tekmo z Estonijo odigrali prepričljivo in silovito. Spet je strelsko blestel David Razgor, ki je bil na EP v Romuniji naš najboljši igralec in je tudi tretji strelec EP. V drugem polčasu so naši vodili že z desetimi zadetki razlike in dvoma o zmagovalcu ni bilo.
»Zadovoljen sem, da smo prvenstvo zaključili s tremi zaporednimi zmagami. Kljub začetnim porazom smo ostali dovolj motivirani in s pravim pristopom dostojno zastopali slovenske barve. Dejstvo, da smo se po razočaranju v prvem delu uspeli zbrati in zabeležili tri zmage kaže na to, da ima tudi ta generacija. ob popolni zasedbi. potencial, ki ga lahko unovčimo na naslednjem velikem tekmovanju. A vse to bo mogoče le če bodo fantje v svojih klubih, v sezoni ki prihaja, igrali pomembnejše vloge. To lahko dosežejo le s trdim delom v klubih, pod vodstvom svojih trenerjev. Dejstvo je, da nekateri igralci ne naredijo dovolj za svoj osebni napredek, ki je še kako pomemben v kolektivnem športu. Na tekmi proti Estoniji bi poudaril predvsem napredek v igri v obrambi in posledično manj zadetkov v naši mreži, ki jih je bilo na preteklih tekmah bistveno preveč za odmevnejši rezultat.
Na prvenstvu, ki je bilo eno najkakovostnejših in najbolje organiziranih doslej so odločali detajli, in prav reprezentance, ki so imele najmočnejšo obrambo ter najmanj nihanj v svoji igri, so prišle v boj za najvišja mesta,« je ob koncu EP povedal Ivezič, trener mladinske reprezentance.