21. 11. 2008

V nedeljo zbor članske reprezentance

Članska moška reprezentanca, ki je na začetku kvalifikacij za nastop na EP 2010 slavila v Izraelu in nesrečno izgubila z Nemčijo v Celju, se bo v nedeljo ponovno zbrala. Tokrat v Velenju, naslednji tekmec v kvalifikacijah pa bo Bolgarija. Prva tekma bo v sredo v Varni, povratna pa v nedeljo v Velenju. Akcija »Evro za Euro« še vedno velja, na tekmi z Nemčijo v dvorani Zlatorog pa se je izkazala za zadetek v polno. Upamo, da bo tudi v Velenju podobno. Selektor Miro Požun je že pred časom objavil seznam kandidatov. Tokrat bo počival Goran Kozomara, prvo reprezentančno priložnost pa bo dobil Dino Bajram iz Merkurja. Na seznamu ni Matjaža Brumna, zaradi poškodbe pa bo spet manjkal Miladin Kozlina. Pred odhodom v Bolgarijo bo RZS v ponedeljek, 24. novembra ob 13. uri pripravila novinarsko konferenco, ki bo v prostorih RZS v Ljubljani.

Na seznamu so naslednji igralci: vratarji: Beno Lapajne, Aljoša Rezar (oba Celje PL), Gorazd Škof (CO Zagreb);
leva krila: Luka Žvižej (Pick Szeged), David Koražija (Veszprem), Jure Dobelšek (Gorenje); levi zunanji: Aleš Pajovič (Ciudad Real), Aleš Praznik (Cimos Koper), Ognjen Backovič (Zagreb), Klemen Cehte (Trimo Trebnje); srednji zunanji: David Špiler (Celje PL), Uroš Zorman (Ciudad Real), Sebastian Skube (Trimo Trebnje); desni zunanji: Jure Natek (Chambery), David Miklavčič (Trimo Trebnje), Boštjan Kavaš (Gorenje); desni krili: Vid Kavtičnik (Kiel), Dragan Gajič (Celje PL); krožni napadalci: Matjaž Mlakar (Gorenje), Miha Žvižej (Slovan), Dino Bajram (Merkur)