26. 12. 2009

Moška članska reprezentanca je začela s sklepnim delom priprav na Euro 2010 v Avstriji

V izjemno prijetnem okolju Term Olimia v Podčetrtku se je danes zbralo 21 slovenskih reprezentantov ter celoten strokovni štab. Začeli so s sklepnim delom priprav na evropsko prvenstvo v Avstriji med 19. in 31. januarjem 2010. Moštvu se bo z dvema dnevoma zamude pridružil Zoran Lubej.

Za slovenske reprezentante ter vodstvo so se prazniki že zaključili, saj se je z današnjim dnem začel zadnji del priprav na Euro 2010. Reprezentanca bo domala vse dni do prve tekme (19. januarja v Innsbrucku), ko se bo pomerila s Švedsko, skupaj. Na sporedu sta po dva treninga dnevno, kopica analiz slovenske igre in igre nasprotnikov.

Ne glede na božično-novoletne praznike so vsi že nestrpno čakali na vnovično snidenje. Terme Olimia, ki so nedavno prevzele srebrno sponzorstvo Rokometne zveze Slovenije, bodo v krasnem okolju z vsemi mogočimi kapacitetami gostile selektorja Zvonimirja Serdarušića, njegov štab in izbrance. Ob današnjem popoldanskem zboru sta vse skupaj toplo pozdravila direktor Term Olimia in župan Podčetrtka.

Na Kozjansko so pripotovali vsi vabljeni igralci z izjemo Zorana Lubeja. Slednji se je s selektorjem dogovoril za dva dodatna prosta dneva zaradi neodložljivih obveznosti v svojem nekdanjem španskem klubu. Sicer pa so fantje že opravili s prvim treningom v novi dvorani v Podčetrtku. Večjih zdravstvenih težav v ekipi ni, nekaj časa bo po posebnem programu zaradi ponavljajočih se težav z ramo treniral le Miladin Kozlina.

Direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik pravi, da so v Termah Olimia prisotne zgolj pozitivne vibracije: "Zelo smo veseli, da smo se vnovič zbrali. Igralci in strokovno vodstvo smo komaj čakali na ta dan. Sedaj gre popolnoma zares, vse naše misli so usmerjene in osredotočene na evropsko prvenstvo v Avstriji. Za nami je že prvi trening, ki smo ga uspešno opravili, v prihodnjih treh tednih pa nas čaka še trdo delo. Pogoji so tukaj v Termah Olimia odlični, zato se moram še enkrat zahvaliti našim gostiteljem."

Zaradi velikega zanimanja za slovenski rokomet pa Rokometna zveza Slovenije v nedeljo, 27. decembra, od 17. ure naprej pripravlja posebne vrste druženje: "Vsi ljubitelji rokometa vabljeni v Podčetrtek, kjer si boste lahko ogledali celoten trening naše reprezentance, po njem pa bomo z veseljem vsi na voljo obiskovalcem in ljubiteljem tega športa za klepet, fotografiranje in druženje," sporoča nekdanji odlični rokometaš, danes direktor moških reprezentanc. Ob tem Pungartnik še dodaja: "Vsi se veselimo snidenja z obiskovalci in mediji. Poskrbljeno bo tudi za jedačo in pijačo, poskušali pa bomo uresničiti tudi želje vseh, ki nas bodo jutri obiskali."

Slovenska moška reprezentanca bo sicer v prihajajočih tednih potrebovala čim več miru, časa za trening in preostale aktivnosti. Zato treningi ne bodo odprti za javnost, torej izkoristite nedeljsko priložnost.



Vse o evropskem prvenstvu v Avstriji

Seznam 22 igralcev za sklepni del priprav na EP

Vabljeni na nedeljsko druženje z reprezentanco!

Nakup VSTOPNIC za Euro 2010