16. 2. 2009

Červar ni več trener Zagreba, zaradi poraza proti Chamberyju odvzem enomesečne plače

Lino Červar ni več trener rokometnega kluba Zagreb Croatia Osiguranje, ki bo v soboto v ligi prvakov gostoval v Celju. Do prekinitve sodelovanja med klubom in dosedanjim trenerjem, ki je tudi selektor reprezentance Hrvaške, je prišlo sporazumno.

 

Sodu je izbil dno Zagrebov sobotni poraz na domačem igrišču proti Chamberyju (30:32), po katerem imajo Hrvati zelo male možnosti za osvojitev enega izmed prvih dveh mest v skupini, ki zagotavljata napredovanje v četrtfinale. Po pisanju hrvaških medijev naj bi Červar sam podal odstopno izjavo, ki jo je nato klubsko vodstvo tudi sprejelo, iz drugih virov pa prihajajo informacije, da naj bi se to zgodilo v obratni smeri. Toda ne glede na to, katera od obeh strani je odstop predlagala, je jasno, da Červar dosedanjega moštva v soboto ne bo vodil v dvorani Zlatorog. Do konca sezone bosta njegovo vlogo opravljala dosedanji pomočnik Senjanin Maglajlija in trener vratarjev Mirko Bašić.

 

Klubsko vodstvo je prav tako sklenilo, da bo trenerja in igralce kaznovalo z odvzemom enomesečne plače zaradi neuspeha proti Chamberyju, vendar do uresničitve tega sklepa ne bo prišlo, če se bo Zagreb uvrstil v četrtfinale lige prvakov. Do sredine naslednjega meseca bo klub objavil tudi seznam petih ali šestih Zagrebovih igralcev, ki si bodo lahko takoj ali pa po koncu letošnje sezone poiskali nove delodajalce. V naslednjih desetih dneh bo klub izpeljal revizijo pogodb igralskega in trenerskega kadra, ki bo seveda pomenila zmanjšanje denarnih sredstev. V klubu zatrjujejo, da že resno sestavljajo igralski kader za naslednjo tekmovalno sezono, saj se glede okrepitev pogajajo s štirimi hrvaškimi in enim tujim rokometašem.

 

Predsednik hrvaške rokometne zveze Sandi Šola je ob zamenjavi Červarja na klubski ravni poudaril, da ta nima zveze z njegovo funkcijo selektorja reprezentance Hrvaške. Pogodba med HRS in Červarjem velja do konca letošnjega leta, o morebitnem podaljšanju ali prekinitvi sodelovanja pa bo odločal upravni odbor zveze.