24. 2. 2009

Gorenje v četrtfinalu pokala EHF z Danci

Na Dunaju so izžrebali četrtfinalne pare v treh evropskih rokometnih pokalih v moški konkurenci. V pokalu EHF se bo Gorenje pomerilo z danskim klubom Bjerringbro-Silkeborg, za katerega brani nekdanji velenjski vratar Primož Prošt.

Prva tekma bo 28. ali 29. marca v Rdeči dvorani v Velenju, povratna pa 4. ali 5. aprila na Danskem. Bjerringbro-Silkeborg je trenutno vodilno moštvo v danski ligi, v osmini finala letošnjega pokala EHF pa je bil boljši celo od slovitega Lemga: v gosteh je izgubil s 25:28, na domačem igrišču pa slavil s 26:23 in se zaradi večjega števila doseženih zadetkov uvrstil v nadaljenje tekmovanje. Danski klub je stari znanec Velenjčanov, saj je v zadnjih dveh letih nastopal na tradicionalnem Jarnovičevem memorialu: na lanskem turnirju so bili boljši Velenjčani, pred to sezono pa so bili Skandinavci celo zmagovalci turnirja. Pred letošnjo sezono je prišlo med kluboma do menjave vratarjev, kajti v tujino je odšel Primož Prošt, v Slovenijo pa je prišel Ivan Gajić.

"Z razpletom žrebanja ne moremo biti zadovoljni, saj smo se želeli izogniti Nemcem in Dancem, pričakovali pa smo St. Otmar iz Švice, španski Arrate ali Astrahan iz Rusije. A tudi proti ostalim bi imeli realne možnosti za napredovanje. Seveda ne trdim, da jih zdaj nimamo, a se zavedamo vrhunske kakovosti nasprotnika. Za uvrstitev v polfinale bomo morali prikazati najboljše predstave v letošnji sezoni," ocenjuje trener Gorenja Ivica Obrvan.

Tudi kapetan Sebastjan Sovič se zaveda težavnosti naloge: "Na začetku sezone naš cilj v pokalu EHF ni bil rezultatsko opredeljen, vsekakor pa je bil nastop v četrtfinalu postavljen kot izhodišče. To nam je uspelo, zdaj pa nas čaka tekmec, ki ga bo zelo težko izločiti. Danski klub ima izkušene in odlične igralce, ki so morebiti v Sloveniji manj znani. Silkeborg je tipičen predstavnik hitrega rokometa, ki igra trdo in agresivno v obrambi ter s hitrimi (pol)protinapadi. Tudi Gorenje goji podoben slog igre, zato bo imelo večje možnosti za uspeh tisto moštvo, ki bo bolje ustavilo tekmečev protinapad."

Pari četrtfinala - moški:

Pokal EHF:

Gorenje (Slovenija) - Bjerringbro-Silkeborg (Danska)

Ivry (Francija) - Gummersbach (Nemčija)

St. Otmar St. Gallen (Švica) - Zarja Astrahan (Rusija)

Arrate (Španija) - Aragon (Španija)

Pokal pokalnih zmagovalcev:

Kadetten (Švica) - Bosna Sarajevo (Bosna in Hercegovina)

Nordhorn (Nemčija) - Pick Szeged (Madžarska)

Valladolid (Španija) - Constanta (Romunija)

Amicitia (Švica) - Metalurg (Makedonija)

Pokal challenge: