25. 2. 2009

Maščevanje za Romunijo na Kodeljevem?

Edine slovenske predstavnice v elitnem rokometnem tekmovanju, rokometašice Krima Mercatorja, v soboto ob 17.45 na Kodeljevem v četrtem krogu glavnega dela tekmovanja čaka težak obračun. Romunski Valcei se bodo poskušale maščevati za poraz v drugem krogu tekmovanja. Bo po soboti upanje za polfinale še tu?

Krimovke imajo po treh krogih glavnega dela tekmovanja v skupini 2 dve točki (ena zmaga, dva poraza). Na Kodeljevem bodo poskušale priti do druge zmage, ki bi še ohranil upanje na eno izmed prvih dveh mest v skupini 2, kjer igrata ob omenjenih dveh ekipah še Budućnost in Györi.

Trenerka Marta Bon opozarja, da gre za neprimerno boljše nasprotnice, kot je bila črnogorska Budućnost, medtem ko igralke upajo na še boljšo igro svoje ekipe.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Če se dotaknem še prejšnje naše tekme z Budućnostjo, moram še enkrat povedati, da smo zmage zelo veseli. Uspeli smo presenetiti z novim pristopom in še nekaterimi drugimi novostmi. Valcea pa je še kakšnih 40-odstotkov kvalitetnejša ekipa, kot je Budućnost. Romunke imajo zelo dobre posameznice, ki so morda celo boljše, kot igra celotne ekipe skupaj. Ključna igralka je Lecusanova, okrog katere se vse vrti. V zadnjem obdobju igra večinoma srednjo zunanjo. Predvsem odlično sodeluje s krožno napadalko Maneo. Gre za ključno navezo, ki jo bo potrebno zaustaviti. Druga ključna zadeva, ki jo bo potrebno preprečiti, so protinapadi, saj vratarka Dinujeva odlično podaja. To smo v določenem delu dobro zaustavili že na prvi tekmi. Nasprotnik je v tem trenutku za nas zelo težak. V zadnjem času veliko analiziramo, treniramo in pripravljamo tekme z mladinci Slovana, kar nam zelo koristi. "

Ljudmila Bodnjeva, igralka Krima Mercatorja: "Poudarila bi to, da smo zelo zadovoljne z letošnjim dosežkom, saj smo uresničili cilje. A apetiti so vse večji. Hočemo še več. Nismo izgubili želje po polfinalu. Kar smo poudarjali: naš cilj je, da v treh letih pridemo na vrh. Letos smo odigrali dobre in slabe tekme, bili so padci, a mislim, da iz vsake tekme izvlečemo nekaj dobrega. Vse so dobre izkušnje. Ekipa je zelo mlada, morda bomo za vrh potrebovali več kot tri leta."

Dijana Golubić, igralka Krima Mercatorja: "V Valcei smo začele slabše, poleg tega nismo bile tako borbene. One so z lahkoto prišle do strela in zadevale. Če štaratamo tako, kot smo proti Budućnosti in naredimo nekaj manj napak, morda lahko tudi mi presenetimo. V soboto gre za novo tekmo, za nov dan. Poskušala bom popraviti svoje napake s prve tekme proti Valcei."