26. 2. 2009

Celjani danes proti nemškemu klubu Rhein Neckar Löwen, doma ostala še Kozlina in Čudič

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo danes ob 18.30 v tretjem krogu drugega dela evropske lige prvakov gostovali pri nemškem klubu Rhein Neckar Löwen. Celjani so proti Nemcem izgubili že v Zlatorogu (28:34), tokrat pa v moštvu ne bo tudi Miladina Kozline in Aljoše Čudiča.

 

Poleg že doslej poškodovanih Renata Sulića, Alekseja Peskova in Mihe Gorenška se je seznam tistih, na katere danes ne more računati trener Tone Tiselj, še dodatno razširil. Med potniki na letalo za Karlsruhe namreč ni bilo Miladina Kozline (vnetje mišic in vezi v stopalu) in Aljoše Čudiča (viroza). Glede na vrstni red v skupini 2 (Chambery 8 točk, Rhein Neckar in Zagreb po 4, Celje Pivovarna Laško 0), razplet prvega slovensko-nemškega dvoboja v Zlatorogu in zdesetkano zasedbo Celjanov so gostitelji seveda absolutni favoriti, čeprav tudi njim ne gre vse po načrtih - niti v evropski ligi prvakov niti niti v domačem državnem prvenstvu. V prejšnjem krogu med evropsko elito je nemški klub namreč izgubil na gostovanju pri Chamberyju (23:25), v soboto pa je v domači ligi izgubil še na gostovanju pri Lemgu (28:34).

 

Na prvenstveni lestvici je Rhein Neckar s 26 točkami šele na sedmem mestu (na dvajsetih tekmah je zbral dvanajst zmag, dva neodločena izida in kar šest porazov), za vodilnim Kielom, ki je odigral tekmo več, pa zaostaja za že neverjetnih 15 točk! Na drugi strani Celjani počasi le prihajajo iz krize, vprašanje pa je, kako bo na njihovo igro danes in v prihodnje vplivala informacija, da Dragan Gajič in David Špiler (čeprav imata veljavni pogodbi s klubom še za eno leto) po letošnji sezoni skoraj zanesljivo zapuščata rumeno-zeleni dres.

 

Tone Tiselj, trener Celja Pivovarne Laško: "Evropske tekme nam pridejo zelo, prav, saj igramo proti vrhunskim moštvom. Na trenutke igramo dokaj dobro, kar pozitivno vpliva na našo samozavest. Seveda ni nobenega dvoma, da je Rhein Neckar v tem trenutku kakovostnejši kot mi. Poleg tega mu v nemški ligi ne gre najbolje, zato bo verjetno vso pozornost usmeril na evropsko ligo prvakov in domači pokal. To pomeni, da mora obvezno dobiti tekmo proti nam. Čeprav se še naprej ubadamo s poškodbami in določenimi drugimi težavami, verjamem, da bodo moji fantje tekmo odigrali po svojih najboljših močeh in da bomo drago prodali svojo kožo. Jasno je, da v Evropi nimamo več možnosti za napredovanje, tako da bomo več moči in pozornosti usmerili v domače prvenstvo."

 

Edvard Kokšarov, kapetan Celja Pivovarne Laško: "Čeprav nimamo več realnih možnosti za drugo mesto v skupini in s tem za napredovanje v četrtfinale, je tekma s tako vrhunskim moštvom, kot je Rhein Neckar, za vsakega igraleca dodaten motiv. Pričakujem našo dobro in borbeno predstavo, poleg tega pa takšne težke tekmece in tekme tudi potrebujemo. Po sobotni tekmi proti Zagrebu, v katero smo vložili veliko energije, so fantje sicer malce potrti, toda to je v športu nekaj razumljivega in normalnega."