27. 2. 2009

Aleksandar Stojanović iz Cimosa v Metalurg, Ognjen Backovič iz Zagreba v Chambery

Na osnovi dogovora med rokometnim klubom Cimos in Metalurgom iz Skopja bo Aleksandar Stojanović, 25-letni reprezentant Srbije, do konca letošnje sezone kot posojeni igralec nastopal v Makedoniji. Nove delodajalce pa si je našel tudi slovenski reprezentant Ognjen Backovič, dosedanji član Zagreba, ki odhaja v Chambery.

 

Nekdanji igralec Celja Pivovarne Laško je v preteklih tednih in mesecih izrekel kopico kritičnih besed na račun korpskega kluba ter nekaterih posameznikov v njem in okoli njega, zato je bilo bolj ali manj pričakovati, da "Aco" letošnje sezone ne bo nadaljeval v Cimosu. To se je danes tudi zgodilo, kajti na osnovi dogovora med vodstvoma Cimosa in Metalurga iz Skopja bo Stojanović do konca te sezone nosil dres makedonskega prvoligaša, ki še vedno nastopa v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev. Aleksandar Stojanović, 25-letni reprezentant Srbije, ki je igral tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem, je pred leti že igral v Skopju, vendar za moštvo Vardarja. O njegovi nadaljnji rokometni prihodnosti se bosta slovenski in makedonski klub pogovorajala po koncu letošnje tekmovalne sezone.


Nove delodajalce si je našel tudi Ognjen Backovič, dosedanji igralec Zagreba in slovenski reprezentant. Potem ko je večji del letošnje sezone preživel na tribunah, je Ljubljančan podpisal pogodbo s francoskim klubom Chambery. Backovič se je s Francozi dogovoril do konca sezone (z možnostjo podaljšanja), vendar v letošnji evropski ligi prvakov ne bo mogel igrati, ker je v najelitnejšem klubskem tekmovanju že nastopal za hrvaško moštvo.