24. 4. 2009

Ljubljančanke in Koprčani državni prvaki

Zaključeno je državno prvenstvo srednjih šol v rokometu. V športni dvorani vojašnice Franc Rozman Stane se je med dekleti najbolje odrezala Gimnazija Šiška, pri fantih pa je v Kopru zmago slavila Gimnazija Koper.

Zadnje dejanje srednješolskega državnega prvenstva je postreglo z zanimivimi rokometnimi predstavami. V Ljubljani so se naslova veselile dijakinje Gimnazije Šiška, drugo mesto je zasedla Gimnazija Novo mesto, tretje PKŠ Celje, četrto pa Gimnazija Bežigrad.

V Kopru pa so se naslova državnih prvakov veselili gostitelji – ekipa Gimnazije Kopra, ki je v finalu premagala SS Josipa Jurčiča Ivančna Gorica. Tretji so bili dijaki I. Gimnazije v Celju, četrta pa je bila ekipa ŠC Velenje. Pri fantih je naziv najboljšega igralca prejel Tine Poklar (Gimnazija Koper), najboljši vratar je postal Luka Staraj (Gimnazija Koper), najboljša strelca pa sta postala Jernej Papež (SŠ Josipa Jurčiča) in Žiga Mlakar (I. Gimnazija v Celju).

Pri dekletih je naziv najboljše igralke romal  Tamari Mavsar (Gimnazija Šiška), najboljša vratarka je postala Špela Murn (Gimnazija Novo mesto), najboljša strelka pa Špela Okleščen (Gimnazija Novo mesto).

Dijakinje:

1.    Gimnazija Šiška
2.    Gimnazija Novo mesto
3.    PKŠ Celje
4.    Gimnazija Bežigrad

Dijaki:

1.    Gimnazija Koper
2.    SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica
3.    I. Gimnazija Celje
4.    ŠC Velenje
Celjani in Izolanke prvaki osnovnih šol