19. 5. 2009

Primorska bo znova gostila Eurofest

Letos bo Primorska, natančneje slovenska Obala, gostila že 17. Eurofest. Mednardoni rokometni festival se bo odvijal med 30. junijem in 5. julijem.

Športna agencija Eurofest, ki vsa leta prireja ta odmevni turnir športa in prijateljstva, ima že kar zajeten kup prijav. Trenutno je prijavljenih čez 100 ekip iz 12 držav (Alžirija, Češka, Danska, Francija, Hrvaška, Madžarska, Norveška, Poljska, Slovaška, Švedska, Španija in Slovenija). Od slovenskih ekip so prihod najavili rokometni klubi Krško, Škofljica, Krim, Mitol Sežana, Ormož, Duplje–Tržič, Dobova, Ribnica, Branik in še nekateri.

Na dosedanjih prireditvah stkane dobre prijateljske vezi med ekipami iz evropskih in drugih držav ter organizatorjem so v zadnjem času dodatno okrepljene. Sodeč po razgovorih se pričakuje na tokratnem Eurofestu okoli 150 moštev iz Azije, Afrike in Evrope. Eurofest tako ostaja ena največjih slovenskih športno – turističnih prireditev, ki bo kljub recesiji v Evropi, na Obalo privabila preko 3000 mladih rokometašev in njihovih spremljevalcev. 

O velikosti projekta govori tudi podatek, da potrebuje organizator v času prireditve okoli 150 oseb, ki skrbijo za pripravo prizorišč oziroma za brezhibno izvedbo tako tekmovalnega kot ob tekmovalnega programa ( tehnično osebje, vodiči, prevajalci, računalničarji, zapisnikarji, medicinsko osebje,…). Zato vabi organizator k sodelovanju "prostovoljce", ki si želijo novih izkušenj in poznanstev ter  doprinesti k čim boljši izvedbi festivala. Več informacij dobite na eurofest.izola@gmail.com.