26. 6. 2009

Ligaško tekmovanje v moški konkurenci v sezoni 2009/10 se bo začelo 12. septembra

Na seji skupščine Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) v Logarski dolini so sklenili, da se bo tekmovanje v prvi slovenski ligi MIK za moške začelo 12. septembra. Tekmovalni sistem bo enak kot v minuli sezoni.

V rednem delu sezone 2009/10 bo igralo 12 klubov, ki se bodo po dvokrožnem sistemu pomerili v 22 krogih. Potem bosta znova sledili končnici - za prvaka (od 1. do 6. mesta) in obstanek (od 7. do 12. mesta). V obe končnici klubi prenašajo vse točke, osvojene v rednem delu prvenstva. Tekmovanje v prvi ligi MIK se bo začelo 12. septembra, končalo pa 22. maja 2010. Poleg sprememb (dopolnitev) disciplinskega in tekmovalnega pravilnika ter pravilnika o licenciranju so izvolili tudi tekmovalno komisijo, v kateri so Aleš Jug, Branko Celar in Irena Bejtovič. Celar ostaja tudi disciplinski sodnik.

Franci Pliberšek, direktor in lastnik generalnega pokrovitelja lige MIK, in Tomaž Jeršič, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije, sta izžrebala tudi tekmovalne številke za naslednjo sezono. Na osnovi žrebanja so znani tudi pari v vseh 22 krogih, v prvem pa so naslednji: Merkur - Gorenje, Rudar - Klima Petek Maribor, Krško - Ribnica Riko hiše, Slovan - Trimo Trebnje, Cimos Koper - Jeruzalem Ormož in Prevent - Celje Pivovarna Laško.