29. 6. 2009

Na sredozemskih igrah v Pescari so slovenske rokometašice izgubile tudi proti Francozinjam

Slovenska ženska reprezentanca Slovenije je na sredozemskih igrah v Pescari doživela še drugi poraz. Po nedeljskem neuspehu proti Črnogorkam (25:26) so Slovenke v drugem krogu skupine B izgubile proti Franciji z 21:27 (11:13). Zadnjo tekmo v predtekmovanju bo Slovenija v torek ob 16. uri odigrala proti Srbiji. Na drugi tekmi v tej skupini so srbske igralke premagale Črno goro z 28:25.



Slovenija - Francija 21:27 (11:13)


Pescara - Dvorana Santa Filomena, gledalcev: 300, sodnika: Bekhoukhe in Benabderrahmane (oba Alžirija).

Slovenija: Argenti 4, Zrnec 3 (2), Gros 8 (2), Šon, Puš 1, Irman, Pandžič, Skutnik, Mavsar, Varlec 2 (1), Marinček, Breznik 1, Koren 2 (1), Mitruševska.

Francija: Pradel, Goudjo 1, Morel 2, Ayglon 1, Durand 1, Pinea 6, Leveque, Fiossonangaye 4 (4), Darleux, Dembele 6, Deroin 2, Limal, Piejos 1, Signate 3.

Sedemmetrovke: Slovenija 10 (6), Francija 8 (4).

Izključitve: Slovenija 12, Francija 8 minut.


Čeprav je ženska reprezentanca Slovenije na sredozemskih igrah v Pescari doživela že drugi poraz na drugi tekmi v skupini B, ima še vedno možnosti za napredovanje v polfinale. To so jim z zmago proti Črnogorkam z 28:25 omogočile Srbkinje, toda Slovenke morajo v torkovem neposrednem dvoboju opraviti z izbrano vrsto Srbije.

Izbranke hrvaškega trenerja na slovenski klopi Ivice Rimanića so se tri četrtine tekme enakovredno kosale s favoriziranimi Francozinjami, toda na koncu jim je zmanjkalo moči. Za nameček se je v začetku drugega polčasa poškodovala Maja Šon, najučinkovitejša slovenska igralka na uvodnem dvoboju s Črnogorkami, slovenska klop pa jo je iz preventivnih razlogov do konca tekme pustila na klopi. Strelsko je bila znova zelo razpoložena odlična Ana Gros, toda na žalost je bilo njenih osem zadetkov premalo za uspeh proti Franciji. "Moje igralke so bile v prvem in v začetku drugega polčasa povsem enakovredne Francozinjam. Ob večji zbranosti bi lahko iztržile tudi boljši izid, še posebej v prvem polčasu, ko smo pri vodstvu dveh zadetkov zapravili nasprotni napad. Toda naš 'dan D' se bo zgodil proti Srbiji. To bo pravi zrelostni izpit za moje igralke," je po tekmi dejal selektor slovenske reprezentance Ivica Rimanić, medtem ko je kapetanka Vesna Puš dodala: "Naredile smo preveč tehničnih napak, kar so Francozinje znale kaznovati. Srbija je premagljiva, toda seveda le ob naši dobri predstavi."