30. 6. 2009

Slovenski kadeti so na EP na Švedskem prvi dan premagali Nizozemsko in Izrael

Moška kadetska reprezentanca Slovenije je že prvi dan odprtega evropskega prvenstva (Partille Cup) v Göteborgu na Švedskem na dveh tekmah dosegla dve zmagi. Mladi slovenski rokometaši so najprej premagali Nizozemsko s 23:16 (10:8), nato pa še Izrael z 22:16 (13:5).



Proti Nizozemcem so slovenski kadeti (igralci, rojeni leta 1990 in mlajši) odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti, v nadaljevanju pa so povsem zagospodarili na igrišču. Predvsem po zaslugi dobre obrambe so iz minute v minuto večali prednost in tekmo končali s sedmimi zadetki razlike. Slovenska izbrana vrsta pod vodstvom trenerja Tomaža Juršiča je igrala v naslednji postavi: Taletovič (2 obrambi), Božič (5 obramb), Mlakar 7, Tominec 7 (4), Medved 4, Cingesar 3, Poklar 1, Poteko 1, Ranevski, Ferkulj, Gaber, Nosan, Smolnik, Jelovčan, Marguč in Kljajič.


Tekma proti Izraelcem je bila odločena že po prvem polčasu, kajti naši kadeti so si v tem delu igre priigrali nedosegljivo prednost osmih zadetkov (13:5). V nadaljevanju so zlahka držali visok naskok in dvoboj rutinirani in uspešno pripeljali do konca, čeprav so več priložnosti dobili tisti igralci, ki so imeli na prvi tekmi proti Nizozemski manjšo minutažo. Reprezentanca Slovenije je proti Izraelcem nastopila v naslednji zasedbi: Marguč 7, Smolnik 3, Tominec 3, Gaber 3, Poklar 2, Ferkulj 1, Jelovčan 1, Medved 1, Ranevski 1, Božič, Cingesar, Kljajič, Mlakar, Nosan, Perovšek in Poteko.