30. 6. 2009

Enajsta seja skupščine RZS brez presenečenj

Člani skupščine Rokometne zveze Slovenije so se danes v Ljubljani zbrali na enajsti seji. Na dnevnem redu je bilo dvanajst točk, seja pa je trajala dve uri.

 

Skupščina je postala postala sklepčna po polurnem čakanju, kajti takrat je bilo prisotnih 42 članov. Po izvolitvi organov skupščine (delovno predsedstvo, verifikacijska in volilna komisija, zapisnikar, overovatelja zapisnika) in potrditvi zapisnikov osme, devete in desete seje skupščine RZS so sledila številna poročila: predsednika RZS (Franjo Bobinac), nadzornega odbora, Združenja rokometnih trenerjev Slovenije, Zveze društev rokometnih sodnikov Slovenije, statutarne in arbitražne komisije ter strokovnega sveta, po katerih je prišlo tudi do krajše razprave.

 

Pri točki o revidiranih računovodskih izkazih RZS za leto 2008 je generalni sekretar RZS Tomaž Jeršič poudaril, da je neodvisni revizor izdal pozitivno mnenje. Kljub temu je zveza minulo leto končala z „minusom“ v višini 462.752 evrov, za pokritje dolgov pa bo prodala nekatere svoje finančne naložbe (obveznice). Člani skupščine so sprejeli revidirane računovodske izkaze za leto 2008, prav tako pa tudi plan zveze za tekoče leto.

 

V nadaljevanju so bile predstavljene spremembe registracijskega in disciplinskega pravilnika RZS, ki jim je sledila daljša razprava. Predsednik RZS Franjo Bobinac je predlagal, da prisotni ne bi glasovali o spremembah obeh pravilnikov, ampak naj bi jih dali v javno razpravo (rok zanjo je dva tedna), kar so člani skupščine soglasno sprejeli. Pri točki o volitvah članov predsedstva zveze po organizacijskem načelu sta bila sprejeta naslednja sklepa: Janez Martinčič kot predstavnik Združenja 2. DRL moški in Aleš Praznik kot predstavnik Združenja rokometnih klubov tekmovanja mladih postaneta člana predsedstva RZS po organizacijskem načelu. Sprejeta je bila tudi odstopna izjava Primoža Koščaka z mesta člana statutarne komisije, na njegovo mesto pa je bil soglasno izvoljen Matjaž Štrakl.

 

Pravilnik proti dopingu Nacionalne antidopinške komisije na glasovanju po pričakovanju ni imel nobenega nasprotnika, predsednik Bobinac pa je nato pojasnil, da je trener Gorenja Ivica Obrvan prek svojega odvetnika pred začetkom skupščine umaknil zahtevo za varstvo zakonitosti zoper sklep arbitražne komisije Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije z dne 15. aprila 2009.

 

Precej razprave je vzbudila točka o pisnih pobudah RK Gorenje (predlog spremembe sistema v tekmovanju mladih) in RK Celje Pivovarna Laško (prenos dejavnosti RK Zlatorog nazaj na matični klub RK CPL). Člani skupščine so sprejeli naslednja sklepa: 1. za drugo člansko moštvo istega rokometnega kluba/društva ni potrebna obveza izpolnjevanja pogojev glede tekmovanja mladih moštev za DP za moške in ženske, 2. tekmovalne pravice RK Zlatorog Celje se prenesejo na upravičenca RK Celje Pivovarna Laško (drugo člansko moštvo ima v naslednji sezoni pravico nastopa v 1.B DRL moški). Ob koncu enajste seje skupščine je RZS podelila še dve plaketi – RK Sevnica in ŠD RK Mokerc-Ig ob 50-letnici delovanja.