30. 9. 2009

Rokometašice Olimpije od petka do nedelje čakajo kvalifikacije za ligo prvakinj

Rokometni klub Olimpija od petka do nedelje čakajo kvalifikacije za evropsko ligo prvakinj. V Trenčinu na Slovaškem se bodo slovenske podprvakinje pomerile z nizozemskim Amsterdamom, slovaško Bratislavo in rusko Zvezdo.

Po imenih in slovesu sodeč rokometašice Olimpije najtežja tekma čaka v nedeljo ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Zvezdo Zvenigorod iz Rusije. To bo bržkone odločilna tekma kvalifikacijskega turnirja, na katerem si bo vstopnico za elitno evropsko tekmovanje priborila zgolj prvouvrščena ekipa. Prvi obračun Olimpijo čaka v petek ob 17.30, ko se bodo Ljubljančanke pomerile z Amsterdamom, v soboto ob 16.30 jih čaka obračun s Slovakinjami, zadnja preizkušnja pa v nedeljo z Rusinjami.

V ljubljanskem klubu se v zadnjem času ukvarjajo predvsem z velikimi denarnimi težavami, igralke pa niso dobile plač že od marca. Posledično je prišlo seveda do odhoda številnih igralk, saj so tivolski klub doslej že zapustile Marinčkova, Čerenjakova, Skutnikova, Kogovškova, Ivančeva, Nagličeva in Odrova.

Robert Beguš, trener RK Olimpija: "Na kvalifikacije se nismo pripravljali, saj je bila večina ekipe pretekli teden na pripravah s slovensko reprezentanco. Odigrale so pet težkih tekem in se vrnile precej utrujene, zato je sledil dan počitka, šele nato smo se znova zbrali vsi skupaj. Sam sem pogledal zadnjo tekmo med Dinamom in Zvezdo, ki jo je slednja izgubila, Slovakinje bodo na domačem terenu zelo nevarne, Amsterdama pa ne poznam. Na turnirju bomo dali vse od sebe, nikakor se ne bomo predali. Vedno hočemo zmago."

Vesna Puš, igralka RK Olimpija: "Naše ambicije so velike, čeprav nam ne bo lahko. Na žalost smo v teh mesecih izgubili precej igralk, poškodovala se je še Neža Mitruševska. Obljubim lahko, da se bomo borile na vso moč. Težko pa rečem, kam nas bo to pripeljalo, saj nasprotnic ne poznamo."

Maja Šon, igralka RK Olimpija: "Telesno in psihično smo dobro pripravljene, ne glede na to, da je pred nami naporen vikend - tri tekme v treh dneh. Vse bomo naredile za dober rezultat. Glede na nasprotnice lahko rečem, da poznam samo Zvezdo. A le iz preteklih sezon, letos je še nisem videla igrati. Ostalih dveh nasprotnikov ne poznam, zato bo nujna improvizacija in hitra prilagoditev. V uvodnih minutah tekme jim bo treba vsiliti naš način igre in na ta način zmagati."

Spored in rezultati turnirja so na voljo TUKAJ.