23. 3. 2010

Slovenski selektor Serdarušić razkril prenovljeno sestavo moške reprezentance

Na novinarski konferenci Rokometne zveze Slovenije ob začetku projekta SP 2011 je selektor Zvonimir Serdarušić predstavil nekoliko prenovljeno sestavo moške reprezentance, ki jo sredi aprila čaka nastop na močnem mednarodnem turnirju na Češkem. Na priprave v Zreče je Serdarušić povabil 17 igralcev, od tega štiri novince.

"Da ne bo izgledalo, kot da smo od evropskega prvenstva v Avstriji le počivali, naj povem, da smo nadaljevali prakso ponedeljkovih reprezentančnih treningov. Nanje smo vabili igralce, ki so prestari za mladinsko reprezentanco in ki v članski izbrani vrsti še niso bili. Predvsem smo se osredotočali na deficitarne igralne položaje, ki jih imamo v reprezentanci," je povedal direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik, ki se je hkrati zahvalil slovenskim klubom za izvrstno sodelovanje: "Odlično smo sodelovali s klubi, ki so imeli posluh za naše ponedeljkove treninge, zato se jim ob tej priložnosti znova zahvaljujem. Tako smo delali skupaj, z roko v roki. Upam, da bo tako tudi v prihodnje."

"Ponedeljkove treninge smo izkoristili za spoznavanje mladih igralcev, ki dobro igrajo v svojih klubih in v katerih so med nosilci igre. Lahko rečem, da iz dneva v dan bolje poznam slovenske igralce. Tako kot pravi Roman, imamo nekaj deficitov oziroma bolje rečeno - iščemo boljše igralce kot smo jih imeli doslej
. Odločil sem se samo za sedemnajst igralcev, ker je to dovolj veliko število na trening za dobro preglednost in intenzivnost dela," je na novinarski konferenci med drugim povedal selektor Zvonimir Serdarušić. Za aprilski zbor je v ekipo povabil štiri nove obraze: Jureta Vrana (Slovan Ljubljana), Jureta Dolenca (Merkur Škofja Loka), Roka Žurana (Jeruzalem Ormož) in Petra Puclja (Bosna Sarajevo, BiH). Več o tem, zakaj takšne odločitve, pa v jutrišnjem daljšem pogovoru s selektorjem Serdarušićem na naši spletni strani.

Selektor Serdarušić in direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik sta predstavila načrt priprav, v okviru katerih se bo moška članska reprezentanca Slovenije aprila udeležila tudi močnega mednarodnega turnirja na Češkem. Tam se bo med 16. in 18. aprilom pomerila z Rusijo, Avstrijo in Češko. Zbor reprezentance bo v nedeljo, 11. aprila, v Zrečah (v tradicionalni bazi Terme Olimia v Podčetrtku sredi parila namreč poteka kvalifikacijski turnir mladincev za nastop na EP 2010 na Slovaškem), kjer bodo igralci in člani strokovnega vodstva ostali do 15. aprila, nato pa odpotovali na Češko.

Sicer pa slovensko moško člansko izbrano vrsto junija čakata kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bo prihodnjega januarja gostila Švedska. Sloveniji je žreb za nasprotnika namenil zelo močno Madžarsko. Rokometna zveza Slovenije mora do 12. aprila sporočiti, katero mesto bo gostitelj dvoboja z Madžari, po neuradnih informacijah pa sta v igri Celje in Ljubljana. "Najpomembnejši kriterij za izbiro gostiteljstva je, da bo dvorana zanesljivo polna. Domači gledalci morajo biti naš osmi igralec na poti do uvrstitve na SP 2011," poudarja Pungartnik.

Spored turnirja na Češkem:

Petek, 16. aprila (Zubri):

16.00: Avstrija - Rusija

18.00: Češka - Slovenija

Sobota, 17. aprila (Zlin):

16.00: Rusija - Slovenija

18.00: Avstrija - Češka

Nedelja, 18. aprila (Prerov):

11.00: Slovenija - Avstrija

13.30: Češka - Rusija

Vabljeni igralci:

Gorazd ŠKOF RK Zagreb (Hrvaška)