27. 3. 2010

Na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF so Celjani izgubili v Flensburgu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF gostovali pri Flensburgu v Nemčiji in izgubili z 29:33 (12:15). Povratna tekma, po kateri bo dokončno znan polfinalist tega tekmovanja, bo v soboto, 3. aprila, v celjski dvorani Zlatorog.

 

 

Flensburg - Celje Pivovarna Laško 33:29 (15:12)

 

Flensburg – Dvorana Campushalle, gledalcev: 4000, sodnika: Martin in Monroy (oba Španija).

 

Flensburg: Beutler (11 obramb), Sjöstrand (4 obrambe), Karlsson 1, Carlen 1, Eggert 6 (6), Fahlgren 1, Mogensen 5, Hansen 7, Christiansen 4 (1), Djordjić, Johannsen, Heinl, Petersson 8, Boesen.

 

Celje Pivovarna Laško: Štochl (14 obramb), Rezar, Lapajne, Marguč 4, Vugrinec 2, Razgor, Toskić 3, Ranevski, Gajič 4, Koljanin, Kokšarov 11 (8), Zorman 4, Dačević 1.

 

Sedemmetrovke: Flensburg 8 (7), Celje Pivovarna Laško 8 (8).

 

Izključitve: Flensburg 8 minut, Celje Pivovarna Laško 4 minute.

 

 

Celjska igralska zasedba je bila zaradi poškodb razredčena, saj sta še vedno manjkala Nikola Kojić in Miladin Kozlina, Miha Gorenšek, ki je sicer dopotoval v Nemčijo, pa prav tako še ni nared za tekme. Poleg tega je Aleš Pajovič med dopoldanskim treningom začutil močne bolečine v hrbtenici, tako da kljub celodnevni terapiji ni bil sposoben za igro. Pri domačem Flensburgu ni bilo Knudsna in Jensna ter že dlje časa poškodovanega Muratovića.

 

Tekmo so Celjani začeli z nekoliko presenetljivo postavo, saj ni bilo Vugrinca, ki je tekmo začel na klopi. Kmalu je postalo jasno, zakaj, saj so se v obrambi pivovarji postavili v formacijo 4-2, ki je v določenih trenutkih prehajala tudi v 3-3. Prvi so zadeli v četrti minuti, ko je bil uspešen Marguč, potem ko je pred tem prvi strel domačih obranil Štochl. Še pred tem je bil že v drugi minuti izključen Karlsson in videlo se je, da bodo gostitelji z izjemno agresivnostjo poskušali izkoristiti hendikep Celjanov zaradi poškodbe Pajoviča. Domači so nato v šesti minuti prvič povedli (3:2), potem ko je dva strela Celjanov ubranil Beutler. Nasploh sta bila oba vratarja v prvem delu zelo razpoložena: Štochl je ob koncu zbral 9 obramb, Beutler pa 10. Prvo razliko je Flensburg napravil z igralcem manj (6:3), največja težava Celja pa so bile izgubljene žoge, saj je Flensburg kar osem zadetkov dosegel iz nasprotnih napadov. Po izključitvi Heinla po polovici prvega dela so gostje znižali na dva zadetka razlike, trener Serdarušić pa je šele v 17. minuti prvič na igrišče poslal Vugrinca.

 

Kokšarov je nato s sedmih metrov znižal na 4:6, potem pa je bil izključen Dačević, kar so domači rokometaši izkoristili ter se znova odlepili na tri zadetke prednosti (7:4). Zorman, nad katerim so domači delali ogromno prekrškov, je potem znižal na minus ena. Celjani so imeli celo priložnost za izenačenje, a so zaporedoma izgubili dve žogi, enkrat pa je bil uspešen domači vratar, in Flensburg je prvič povedel za štiri (11:7), zato je Serdarušić zahteval minuto odmora. Po njej ni steklo najbolje, iz novega nasprotnega napada so namreč Nemci povišali na 13:8. Pet minut pred koncem prvega dela je bil izključen Carlen in pivovarji so se približali na štiri, potem pa je dve obrambi zbral Štochl. Najprej je na tri zaostanka znižal Vugrinec, potem pa Zorman pol minute pred koncem iz cepelina po podaji Gajiča na dva. Na drugi strani so uspešni tudi Nemci, tako da je razlika ob polčasu znašala tri (15:12).

 

V drugem polčasu so Celjani po napakah Flensburga in obrambah Štochla izenačili na 20:20. Domači trener Carlen je zahteval minuto odmora, po njej pa je dvakrat uspešno posredoval Štochl, Toskić in Zorman pa sta poskrbela za prednost z 22:20. Dvorana Campushalle je obnemela, saj so ob oslabljenih Celjanih vsi pričakovali gladko zmago. Pivovarjem je bilo težko, saj so praktično igrali brez menjave, saj Serdarušić ni v igro pošiljal Vugrinca, po petnajstih minutah pa je menjal obrambnega igralca, medtem ko so ostali igrali tako v obrambi kot v napadu. Zato so delali napake, po katerih je Flensburgu uspelo izenačiti petnajst minut pred koncem, po nasprotnem napadu pa so domači znova povedli s 24:23. Nazadnje je rezultat bil izenačen dvanajst minut pred koncem, ko je zadel Kokšarov za 24:24.

 

Po tem zadetku je Flensburg ves čas vodil, največ (32:27) pet minut pred koncem tekme, potem ko so pivovarji kar nekajkrat izgubili žogo v napadu, domači pa so iz nasprotnih napadov dosegali "lahke" gole. Toda neumorni gostje iz Celja se niso predali in preko Kokšarova, ki je zadel dvakrat zapored, znižali na tri zadetke razlike (32:29), kaj lahko pa bi še bolj, če sodnika nekajkrat ne bi pogledala skozi prste Flensburgu. Pol minute pred koncem so do strela s sedmih metrov prišli Nemci in ga izkoristili ter prednost povišali na štiri (33:29), Celjani pa so po minuti odmora imeli petnajst sekund časa za napad, a je Gajič napačno podal, Zorman pa se je odlično znašel in Carlena zaustavil še dosti pred golom Celja. Tako so ob izteku časa gostitelji le še izvajali prosti strel, ki pa je končal v gostujočem bloku.

 

 

Zvonimir Serdarušić, trener Celja Pivovarna Laško: "V drugem delu smo imeli rezultat, ko smo vodili za dva zadetka. Na koncu smo izgubili za štiri in morda me kdo ne bo razumel, a jaz sem zadovoljen. To pa zato, ker smo se v obrambi izjemno borili in da si upamo iti do konca. Mlada Marguč in Razgor sta igrala odlično in to v obrambi, ki je nismo veliko trenirali in ki je nastala sedaj po vseh poškodbah. V večini tekme smo igrali izjemno pametno, tako kot smo se dogovorili. Morda bo kdo rekel, da če bi bili popolni, bi naredili še boljši rezultat, a to ni nujno, kajti tudi Flensburg danes ni bil povsem na svoji ravni. Sedaj nas čaka izjemno naporen teden. Za Pajoviča ne vemo, kako bo z njim, Toskić je komaj zdržal vse napore, tako da bomo videli, kdo bo v Kopru sploh igral. Šele nato nas čaka razmišljanje o povratni tekmi s Flensburgom."

 

Alem Toskić, igralec Celja Pivovarne Laško: " Na koncu nam je malo žal, saj smo imeli še nekaj minut pred koncem zelo dober rezultat. Kljub vsemu mislim, da smo lahko zadovoljni, saj smo pokazali, da se znamo boriti in da nas ni tako lahko ustaviti. Razlika štirih zadetkov je dosegljiva in s podporo Zlatoroga ter našo borbenostjo nam lahko uspe. Najprej pa moramo še v Koper, zato bomo najprej razmišljali o tej tekmi, šele zatem pa o povratni tekmi z Nemci." 

Pokal EHF za moške - sezona 2009/10