28. 3. 2010

Rokometaši Slovana na prvi tekmi četrtfinala pokala Challenge visoko premagali Suceavo

Rokometaši Slovana so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala challenge v Ljubljani premagali romunsko ekipo Suceava z 31:23 (17:12). Povratna tekma bo v soboto, 3. aprila, v Romuniji.


Slovan - Suceava 31:23 (17:12)

Ljubljana - Dvorana na Kodeljevem, gledalcev: 400, sodnika: Tzaferopoulos in Bethmann (oba Grčija).

Slovan: Močivnik, Bečirovič 1, Koloper 2, Ristič, Božič 9, Vujić 1, Markovič, Čemas 3 (1), Vran, Skušek 4 (2), Bundalo, Božović 6, Župič, Hrvatin 4, Šmejc 1.

Suceava: Pralea, Tcaciuc, Dediu 1, Barsuc 4, Zvanciuc, Chirut 2 (1), Adumnicai 4, Gavriloaia 2, Soldanescu, Andrei, Mitrea 4, Dospinescu 1, Acatrinei 1 (1), Ignat 4.

 

Sedemmetrovke: Slovan 4 (3), Suceava 5 (2).

 

Izključitve: Slovan 12 minut, Suceava 8 minut.

 

Rokometaši Slovana so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala challenge prišli do zanesljive zmage, ki pa vseeno ni dovolj visoka za povsem mirno potovanje na povratni dvoboj v Romunijo. Ljubljančani so imeli v dvorani na Kodeljevem priložnost, da si naberejo še večjo prednost, vendar so zgrešili preveč stoodstotnih priložnosti, preveč pa je bilo tudi vratnic. Slovanov trener Boris Denič je lahko zadovoljen z igro v obrambo, v napadu pa ni šlo vse gladko. Poleg vratarja Jureta Vrana, ki je zbral kar 17 obramb, od tega je ubranil tri sedemmetrovke, je bil razpoložen le še Peter Božič, ki je gostujočo mrežo rešetal iz protinapadov in z levega krila.

 

Rezultatsko je bila tekma izenačena le do devete minute in izida 5:5. Nato so gostitelji s protinapadi, tudi ob igralcu manj, prišli do prednosti štirih zadetkov (11:7). V 29. minuti so že imeli sedem golov prednosti (17:10), ki pa so jo do odmora zaradi napak zapravili, saj je Suceava dvakrat zapored zadela v polno. Na začetku drugega polčasa je bilo videti, da bo razlika zgolj še naraščala, saj je bilo v 46. minuti že devet golov prednosti za gostitelje. Toda nato se je rokometašem Slovana ustavilo v napadu. Le s težavo so prihajali do strela, Janko Božović, ki je v prvem polčasu dosegel pet golov, ni več našel poti do mreže, podobno se je dogajalo z Matevžem Čemasom. Romuni so tako po zaslugi vratarja vzpostavili ravnotežje, na koncu so imeli celo priložnost, da se približajo na sedem golov zaostanka, a so Slovenci njihov zadnji napad zaustavili.


Evropski pokali 2009/10