29. 3. 2010

Ženska članska reprezentanca se v Termah Olimia pripravlja na kvalifikacije z Italijankami

Slovenska ženska članska reprezentanca se je nemudoma po zaključku pokala Slovenije odpravila v reprezentančno bazo v Terme Olimia v Podčetrtek, kjer bo ostala do srede zjutraj. Nato jo čaka pot v Italijo, v Cassano Magnago, kjer se bo v četrtek ob 20. uri v tretjem krogu kvalifikacij za EP pomerila z Italijo.

Selektor Ivica Rimanić je na zbor povabil 20 igralk, ki se bodo temeljito pripravile na obračun z Italijo. "Zaenkrat vse teče tako, kot smo si zamislili. V Podčetrtek so prišle vse igralke, ki smo jih povabili," je zadovoljno sporočil selektor Ivica Rimanić. V dveh dneh so sicer v načrtu štirje treningi, na katerih bo ekipa preizkušala taktične različice za slovensko-italijanski obračun. V Italijo bo na tekmo odpotovalo 16 igralk.

Tekma tretjega kroga v skupini 4 slovenske rokometašice čaka v četrtek, 1. aprila 2010, ob 20. uri, tri dni kasneje pa bodo Italijanke gostovale v koprski dvorani Bonifika (ob 17. uri). V dvorano na Primorskem bo vstop brezplačen. 

Mlada slovenska reprezentantka Tamara Mavsar, ki je s Krimom Mercatorjem v nedeljo v Novem mestu osvojila pokalno lovoriko, ob nadaljevanju kvalifikacij za Euro 2010 na Danskem in Norveškem pravi:  "Nismo še prepričani, katere igralke Italije bodo prijavljene. Ne glede na to moramo stopiti  v tekmo s polno angažiranostjo in brez popuščanja. Vemo, da znajo odigrati dobro, globoko obrambo – neke vrste 3-3 oziroma 3-2-1, zato se bo potrebno v napadu veliko odkrivati tudi brez žoge. Imajo tudi nekaj starejših igralk, ki imajo zagotovo kakšno izkušnjo več kot mi, kar pomeni, da bo potrebno igrati tudi zelo zbrano."

 

Po zmagi nad Belorusijo v Ljubljani in porazu z Nemčijo v gosteh sta zmagi z Italijo nujnost, če se Slovenija želi po letu 2006 uvrstiti na veliko tekmovanje. Slovenija ta čas zaseda tretje mesto v skupini 4 z enakim izkupičkom kot drugouvrščena Belorusija, vodilna Nemčija pa ima dve zmagi ter štiri točke.


Kvalifikacije za Euro 2010

Seznam igralk za tekmi z Italijo