30. 3. 2010

Tone Turnšek se je danes uradno vrnil na položaj predsednika RK Celje Pivovarna Laško

Na skupščini rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so izvolili novega predsednika. Namesto dosedanjega predsednika Boška Šrota je na čelo celjskega kluba znova prišel Tone Turnšek, ki je bil na tem položaju že med letoma 1990 in 2008, izvolili pa so tudi nov upravni odbor in ostale organe kluba.

 

Skupščina je najprej razrešila dosedanjega predsednika Boška Šrota, ki je že pred časom podal svoj odstop ter razrešila in imenovala tudi nov upravni odbor in ostale organe kluba. Današnja skupščina je bila končana v vsega skupaj 23 minutah, vse točke dnevnega reda pa so bile sprejete in potrjene brez zapletov. Člani skupščine so se za dosedanje delo zahvalili predsedniku in direktorju kluba, saj sta poslovno zelo dobro vodila klub, prav tako tudi vsem ostalim, ki so delovali v okviru kluba: sponzorjem, odborom, zaposlenim, igralcem ter navijačem. Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je v obdobju od leta 2006 do 2009 v zadnjem letu prvič ustvaril pozitivni finančni rezultat, ko je ta izkazal pozitivno stanje 488.195,75 evrov, kumulativa pa pada in izkazuje negativno stanje 770.719,55 evrov.

 

Poleg novega predsednika Toneta Turnška so na skupščini imenovali tudi nov upravni odbor kluba. Tega odslej sestavljajo Dušan Zorko (Pivovarna Laško), Marko Jugovič (Pivovarna Laško), Gorazd Lukman (Pivovarna Laško), Izidor Krivec (Celjske mesnine), Franci Pliberšek (MIK Celje), Iztok Seničar (Kovintrade) in Janez Škoberne (CPM). Nov upravni odbor sestavlja po novem sedem članov namesto devet, kot je bilo to v preteklosti. Poleg tega je skupščina podelila mandat še štirim neimenovanim članom upravnega odbora, ki jih le-ta lahko v svoje vrste sprejme kasneje, ne da bi morala zato biti sklicana skupščina.